måndag 27 april 2009

Den Lyckliga Helgen med Mamman och Wilman

Tjejens första besök i Stockholm. Vi kollade med spänning in Grönan på andra sidan vattnet
Hon ba streetstyle, dagens oufit
Jag lyckades tvinga mor till att posa för åtminstone ett kort!
Sen tog så klart jag och W en massa posekort på oss själva
Vi tog även en tur med färjan över till Djurgårn så klart för lite söndagsfika. Eller var det måndagsfika? Ingen minns. Hursom vare som slut på bilder där. För jag är jordens sämsta fotograf.

happy telia!

Alltså, igår blev jag glad igen, på Telia. No more moment 22 - bara gå till valfri Teliabutik och få din puk-kod genom att legitimera dig. BRA SKIT!

söndag 26 april 2009

and that's why you never throw away your puk-kod

Det uppstår ett problem när man slagit fel pin-kod tre gånger på mobilen. Den blir låst. För att låsa upp behöver man en puk-kod. Denna kod kan man lätt återfå via sin personliga sida på telia.se - OM man kommer ihåg sitt lösenord. Här kan nu ett andra problem uppstå. Efter tre försök med felaktigt lösenord spärras även ens personliga sida i två timmar. Då kan man dock få ett nytt lösenord via sms. TADAAA! Här uppstår alltså ett tredje problem: det är ju väldigt svårt att få ett sms till ett spärrat simkort. Rent utsagt omöjligt. 

JAG HATAR PIN-KODER!
JAG HATAR PUK-KODER ÄNNU MER!
JAG HATAR MIN EGEN KLANTIGHET MEST!

torsdag 23 april 2009

Partyfilla?


Skulle inte jag börja lägga upp snygga bilder på mig själv?


smärtse in the hårbottsne


Jag har ont i hårbotten. 
Nivet sådär som man hade när man var liten och haft hästsvans en hel dag. Eller var det bara jag?
Nu beror det iaf på att jag har haft samma uppsättning i tre dagar (inkl nätter). 
DUSCHTIME!

still jennie from the block

Läste ut Selma igår. Nu är det Norrlands akvavit, min andra Torgny sen jag kom till Stockholm. Ett tecken på att jag saknar Västerbotten? Kanske är det mitt undermedvetna som i panik försöker få mig att hålla fötterna på jorden genom att läsa regionpatriotism, när jag är alldeles för nära att förvandlas till en drömmande stadsmänniska? 
Okej, enough med självanalysen nu va.

Ps. Hahahaha! åt min rubrik. Ifall ni inte läste in ironin

tisdag 21 april 2009

Bokmal, c'est la vie!

Sedan jag kom till Stockholm har jag läst ut följande böcker

Nancy - Elsie Johansson
Hummelhonung - Torgny Lindgren (För andra gången)
Tio små negerpojkar - Agatha Christie
Ett nytt land utanför mitt fönster - Theodor Kallifatides
För att lämna röstmeddelande tryck stjärna - Bodil Malmsten
Ensamhetens vin - Irène Némirovsky

Just nu är det självaste Selmas tur. Alltså Lagerlöf - En herrgårdssägen. 

Jag har för övrigt blivit lite som ett bibliotek. Eller inte jag, min bokhylla så klart. Bara förra veckan lånade jag ut böcker till tre personer. Veckan innan det två stycken till Lisa och nu till veckan ska ännu en person invigas. Jag älskar verkligen att dela med mig av mina bästa och finaste titlar. Man behöver inte gilla allt jag gillar, men jag har inte så värst mycket förståelse för dom som inte gör det. Hihi. Ba kom och låna!

måndag 20 april 2009

tell me lies, tell me sweet little lies

Åh, jag gillar internet! I synnerhet Spotify ikväll. Livet en måndagkväll blir lite lyckligare av Fleetwood Mac. Dock blir jag lite olyckligare av att man inte kan plugga en liten kurs och ändå få a-kassa. Skrutt liksom. Hur olycklig jag blir av regeringens kommande förändringar gällande antagningsregler för högskola ska vi inte ens prata om. Man vill ju bara grina, faktiskt. Göra det lite svårare för dom som redan ligger verkar ju va mottot. Om vi främjar akademikerungar, helsvenskar och liknande "smarta" kids så kanske vi snart utrotat alla lata arbetarkids och invandrare? Ja? Ja! Heja regeringen, verkligen. Till råga på allt detta ska man också sänka rätten till studiemedel från 6 till 4 år. Kom igen?

Kan vi inte istället bara börja hjälpa varandra och stödja och peppa att nå våra mål och drömmar? Främja utbildning och kunskap för ALLA. Kom igen, vi ba göre! En utbildad befolkning måste väl alltid vara bättre än outbildad? Eller som jag hörde någon säga på radio "En läkare som läst filosofi är alltid bättre än en läkare som inte läst filosofi".



Heeeeeij!
Nu är jag tillbaka i världen igen. Dvs jag ahr återigen en internetuppkoppling här hemma. Good for me, good for You (tänk er att jag pekade mot er nu sådär käckt med ett blinkande öga och ett litet ljud(som jag inte kan beskriva hur det låter. Kanske smackande?)).
Jag håller på tillfället på att läsa ikapp mig på mina bloggfavoriter, vilket tar en stund. Hörs igen på ett tag, ok?

onsdag 15 april 2009

happy times

För övrigt var det ju påsk i helgen. Peter lämnade mig, men jag fick istället finbesök av självaste MODERN och WILMA. Typ det bästa ever skulle man nog kunna säga - utan att överdriva tillåme. Det var fint bra och roligt och nästa gång jag har lite internet ska jag lägga upp lite Lyckliga Bilder från den Lyckliga Helgen.

En annan fin sak var att Natte kom hem från utlandet i förra veckan och överraskade oss. Så himla bra.

Nu ska jag nog dra mig mot Söder igen. Styra lite mat och umgås. På Söder bor det för övrigt lika många människor som i hela Umeå. Läckert.

old town

Nu är det så här att jag är så hungrig att jag nästan kräks. Sitter på datorn på Edenborg i gamla stan och gör internet, så att säga. Så som andra göra stan. Hur som! Det faktum att jag sitter på café borde ju underlätta för mig att stilla min hunger tänker ni nu. Men vet ni vad?! Så här nära middag vägrar jag köpa en stor baguette för typ 49 spänn. Okej en ostfralla, men dom var slut. Så. Jag svälter. Men så fort Elsa slutar - om sisådär 15 minuter - ska vi mötas upp och laga en fantastisk middag på Åsögatan. HURRA!! Har nog aldrig längtat så mycket efter Elsa som nu. Hihi.

tisdag 7 april 2009

Internetlös igen

Idag kommer vi bli utan internet igen. Vi måste lämna igen det mobila modemet som vi provade i 30 dagar och blir därmed utan internet i väntan på modemet från comhem. Förhoppningsvis blir det inte så många dagar, men med min tur lär det väl krångla till sig en hel del. Den somlever får se!

Puss så länge dårå


söndag 5 april 2009

once i wanted to be the greatest

Jag tycker så himla mycket om kläder. Klänningar, kjolar, shorts, linnen, skjortor, tröjor, strumpor, korsetter, t-shirts, blusar - ja, ni fattar. J ä t t e m y c k e t. Och skor, S K O R. Ibland lyckas jag dessutom så fenomenalt med mina outfits (kläder i kombo med skor smycken smink hår) att jag tänker fan vad synd att jag inte har en modeblogg ändå. Fatta snygga outfitbilder jag skulle leverera emellanåt. Men, jag skulle inte va en så himla bra modebloggare. För jag är inte så brydd i märken och trender och så. Eller lite, men inte så att jag läser en miljon bloggar om dagen och googlar catwalkbilder i tid och otid. 
Jag gillar bara att vara snygg.

fredag 3 april 2009

TERBER! eller förlåt, TERMOH!


Ikväll kommer Teres, hurra! Så himla lyxigt liksom. 
Ser ni vad snygg hon är att festa med? blink blink
Och hon kommer aldrig flytta från Umeå, det känns tryggt. Det är bra med trygga människor. Som mina föräldrar, dom kommer ju aldrig flytta från Nordmaling. Hur bra är inte det? Jag tycker inte så värst bra om Nordmaling, men ändå.  TACKAVETJAGFÖRÄLDRAR!!!