torsdag 23 augusti 2007

Första dagen i Prag

Forutom försovningen i morse har vi haft flyt hela dagen och nu är vi alltså i Prag. Vi kom till stationen i Berlin imorse vid tio och fick veta att det gick ett tåg till Prag redan kvart i elva där det fanns plats. Vi valde att chansa och inte boka utan bara hoppa på och leta lediga platser för att spara en sisådär trettiofem kronor :) Hur som haver hade vi sån tur att vi fick två platser vid ett bord som vi fick behålla under hela resan ner till Prag. Även så hamnade vi bredvid två trevliga tyskar som var på väg ner till en stad de inte visste vad den hette lite längre ner i Tjeckien. Väl framme i Prag började vi vandra till fots mot motellet Petrus bodde här förra gången han avr i stan och turligt nog fanns det plats, för det var en bit och gå och jag hade nog inte orkat mycket längre :) Det sjukaste av allt var att vi fick exakt samma sängar som Petrus och Jacob fick förra året! Hur stor är chansen? Haha typ en på hundra, men ändå :P

Efter incheckningen och så gick vi direkt på jakt efetr en restaurang. Det var otroligt varmt så vi promenerade i shorts, linne och solbrillor. Bara efter en liten stund efter att jag utbrustit på uteserveringen att "jag älskar när det är så varmtatt man akn sitta i shorts på kvällen" börjar det ösregna med tillhörande åska och blixtar. Vi suckade lite och bestämde oss för att ta in några festliga drinkar för inga pengar i väntan på att regnet skulle dra förbi. Well, det ahr dte fortfaradn eitne gjort. Det hela slutade med att jag kom på att vi skulle be om två stora sopsäckar från restaurangen. Sagt och gjort så gick vi glada därifrån med varsin nydesignad ljusblåblå regnkappa i plast med en skrattande och vinkande personal bakom oss.
Jag gillar Prag!

Imorgon är en ny dag och vem vet vad som sker. Finns ju en hel uppsjö med möjligheter i alla fall. Finns några spännande affärer jag skulle vilja utforska men även katedraler och slott och sånt. Skulle även vilja hinna med ett gammalt koncentrationsläger. Det känns ganska viktigt faktiskt. Lite viktigare än ett slott...fast slott är väldigt fina :) OCh mindre sorgliga...well, vi får se! Har iaf bokat för minst två nätter här. Bara typ framtiden vet hur vi ska hinna med det vi planerat. Jag känner att Rom hänger löst, men vi ser väl helt enkelt. Ödet får bestämma, eller nåt :P

Imorgon är som sagt en ny dag, med frukost på Savoy.
Puss!

tisdag 21 augusti 2007

Berlin

Hej halla!
I morse anlände vi i Berlin klockan 6.00 pa stationen den stora som jag inte vet vad den heter. Med andra ord har vi haft en v ä l d i g t lang dag idag,. Men det har varit trevligt. Jag tycker det är ganska skön stämning här i stan med Petrus är lite mer neggo. Odag var vi och strosade runt och süg fina hus och besökte schyssta butiker pa nat ställe som jag saklart inte heller minns vad det hette...jag tror vi maste börja skriva upp lite för oss själva under dagen.
Hur som haver bor vi pa ett hostel som heter St. Christophers Inn, det är väldigt fräscht och trevlig pesonal. Var plan avr egentligen att bo pas ett Hostel som hette typ Circus, men när vi kom till den adressen sa var det inget circus där utan det här stället som vi nu bor pa. Konstigt! Huvudsaken det slutade bra.
Än har vi inte riktigt bestämt om vi tar ett nattag till Prag imorgon eller om vi ska ta en utekväll imorgon istället och sen ta ett moergontag pa torsdag. Vi far se, det är lockande med en riktigt utekväll för nu ikväll har vi bara avrit ute och käkat och köpt öl här pa happa hour - tva öl för 30 spänn! Yess :)

Well, snart ska vi nog dra oss tillbaka och kanske se ett Greys Anatomy pa Petes iPod. Jag köpte nämligen säsong ett och tva förra veckan sa vi har massor att fördriva tiden med.

Naja, det far vara allt för ikväll. Pete sitter i en soffa och typ jag-vet-inte-vad sa han kan inte hjälpa mig komma pa nat mer att berätta sa nu far det vara nog :P Hoppas det mär bra hemma, kanske lite regn, och sa hörs vi vidare! :)

Ps. Jag köpte en sjukt stor pase helt makalöst färska nappar igar pa öresundsfärjan. Ni skulle bara veta! Gissa om jag är lycklig ;)

måndag 20 augusti 2007

So long!

Tjabba tjena hallå! Nu åker vi. Matilda kommer och kör oss til flyget om cirka en halvtimma. Shit! Det känns himla spännande, men jag är trött som en gnu för det blev en sen kväll. Men väskorna blev packade och vi konstaterade att dom faktiskt kommer att kunna bäras också :)
Frågan är nu bara vad vi glömt, men det kan knappast vara nåt livsviktigt såsåm pass pengar och biljetter för dom är dubbelcheckade already.
Jaha. nu då? Då gäller det bara att vänta in Matilda. Det jag är som mest peppad på just nu är nattåget vi ska åka till Berlin ikväll. Jag har aldrig sovit (liggandes i en säng) på ett tåg förr så det blir nog mysigt skulle jag tro. De här blir allt ett äventyr att minnas!

Jag kan även berätta om ett äventyr vi var med om i förrgår. Vi hade varit och städat ur gamla lägenheten på Sofiehemsvägen och hade tagit hissen ner med några kartonger till bilen. Vi släppte av pappa på bottenvåningen och jag och Petrus skulle fortsätta ner till källaren. Då stannade hissen plötsligt mitt mellan våningarna. Jaha, frågade vi oss själva, vad gör man nu då? Som tur var anlände en hisskille just i det ögonblicket, för det hade varit nå vajsing med hissen hela dagen, och han öppnade upp dörrarna så vi kunde klättra upp och ut ur den.
Nu blev ju de hela väldigt odramatiskt, men det låter rätt spännande om man skippar några detaljer och bara berättar att "vi fastnade i en hiss i förrgår". Punkt. Eller kanske u t r o p s t e c k e n !

Jaja, nu har jag snackat tillräckligt med skit för idag. Hoppas ni blir några stycken som följer vårt äventyr via internet. Ni kan ju lämna lite kommentarer då och då så blir vi glada :)
På återseende!

fredag 17 augusti 2007


Om jag nån gång ska göra en skiva så ska det här bli min framsida.
Jag älskar PhotoBooth. Det blir aldirg tråkigt. JAG ÄLSKAR MIN MACBOOK!
Jag älskar även tröjan på bilden. Den fick jag av min farfar när jag var ugefär tio år. Han hade gjort den på ålderdomshemmet han bodde på under sina sista år. Den är fantastisk. Precis som min älskade farfar Harry var!
Jag önskar att han visste att jag använder den än idag. Det trodde han knappast, den dagen för cirka elva år sedan, då han gav den som present till sin lilljänta. Finfarfar, jag saknar dig.

Vindrutetorkare

Gissa om det ösregnade idag? Du vet sådär så att folk verkligen springer mellan butiker och mellan bilar och hus för att söka skydd. Gissa sen om jag körde bil då och om min vindrutetorkare slutade fungera? På förarsidan? Gissa....

På måndag åker vi, shiiiiit! Jag är peppad och nervös och spänd och lite rädd. Men mest rädd blir jag när Orup sjunger "Jag vill äga dig".

tisdag 7 augusti 2007

Resedagbok

om tretton dagar åker vi. Yess! Jag och Petrus tre veckor i Europa, jag har en känsla av att det kommer bli riktigt bra.
Just nu är jag med min brukare i Piteå. Jag har lovat Johan och Lars, som också är här som assistenter, att jag ska föra resedagbok via min blogg. Om dom läser kommer jag att skriva.
Vi får se hur det kommer gå, för som det ser ut nu skriver jag för ingen :)