torsdag 26 maj 2011

TACK MARKUS FJÄLLSTRÖM

FÖR ATT DU LÄMNADE EN ÖL HOS MIG I MÅNDAGS!
Den satt bra som satan efter mitt livs första heimlich. Nervigt as hell kan jag lova, men damen överlevde och ingen var gladare än hon och jag. Jag gick hem med gelé i benen och en känsla av "öh, hände Tessa?"

tisdag 24 maj 2011

tjugohundrasju - sthlm - nykär



busskurslovin'

Som sagt,
efter att familjen hade sett Familjen på Grönan möttes vi upp och drog ut på dansa! dans! dans! Tequila, sambuca och Minttu anslöt senare


måndag 23 maj 2011

Familjen


Jag snor en bild av Rebecca igen för att illustrera den fantastiska middagen (risotto à la Markus och Rebecca) jag just avnjutit. Gänget drog vidare till Grönan för att se Familjen, men eftersom jag är lite snål och inte gillar familjen så supermycket och han sett honom förr så mellanlandar jag hemma innan vi möts upp igen och fortsätter kvällen - jag och min Stockholmsfamilj!

söndag 22 maj 2011

Kvartershjärtedoktorn!


Jag googlade "jazzkatt" och hittade denna bild från Kvartersdoktorn. Typ väääärldens finaste varmaste bästa dokumentärserie av Åsa Blanck. Ba SE DEN om ni får möjlighet!

Det suger ju inte att det ser ut så här när man är ute och springer

Plus att man ser flertalet svanar.
Plus att man ser pensionärer som spelar boule.
Plus att man kan vinka till Nattes jättehöga hus.
Plus att klipporna känns som utomlands (minus utsikten).

onsdag 18 maj 2011

oldies but goldies

Det är så fint så fint det här med gamla damer. Såna som jag hänger med hela dagarna på jobbet. Idag tillexempel - jag och tre tanter satt och språkade efter kaffet efter maten och så började dom berömma mig för mitt tjusiga röda hår och mina vackra gröna ögon varpå vår 98-åring utbrister "och tänder har du fulla mun!".
Haha, just det är så roligt! Hur ofta tänker vi yngre generationer egentligen på våra egna och andra tänder på ett sådant sätt? Liksom att utgå från att ha alla tänder i munnen inte skulle vara en självklarhet. Livet var väl - inte helt oväntat - helt annars för dom som föddes på 1910-talet

måndag 16 maj 2011

Bilden har inget med nåt att göra (jag gillar ju inte ens att bada!)

Jag dansade Lindy idag, på en måndag istället för tisdag - nu är jag helt dagvill! På onsdag ska jag dansa igen - socialdans (allså man går dit, och ba dansar som man vill, typ som att gå på klubb) - med Natte och Rebecca och kanske Peter också. Dom ska gå prova-på-kurs och så glider jag in lite senare som värsta veteranen. JAG ÄSLAKR LINDYLIVET!!!!!11

lindy dindy windy joy

En av dom absolut bästa sakerna i mitt liv just nu är ju Lindy hop. Men det är som svårt att blogga om. Kan inte direkt ta några bilder när jag själv dansar och vad ska jag skriva? Ba: idag gick det bra, det var dock lite svårt med stoppsnurren. Ni ba "öh, ok?". Alla fall, tre andra bra saker just nu är:

1) jag har färgat håret
2) Petrus kommer snart ha bra arbetstider
3) Mirijam kommer snart och bor här

söndag 8 maj 2011

Sofrus Hedvik

Petrus jobbar ganska mycket nu för tiden. Snarare jättemycket. Det är inte så kul, varken för honom eller för mig. Men vi reder oss. Han längtar efter fritid och jag längtar efter att umgås på andra tider på dygnet än efter 22.30. Tex i eftermiddagssolen på innergården som på bilden nedan. Det var varmt vårväder och vi hade kaffe i termos tittade på flygplanen som såg ut att lyfta i Bromma och landa på Arlanda

fredag 6 maj 2011

girl i'm not flirting with you

Jag dricker dyrt vitt vin, äter slemmiga sega stora röda hjärtan och lyssnar på Frida Selander. Har tänt ett ljus också. Melankoliskt värre.

Jag borde göra en lista på saker som jag är bra på. Skulle behöva det. Två saker jag kan sätta upp på min lista är citat från den gångna veckan:

1. Vithåriga mannen på dansen som kom fram till mig i tisdags på sista nybörjarklassen och peppade mig att fortsätta på nästa nivå, för "du är en av dom bästa här". Och så vare ju vår lärare, som jag dansade en sväng med, som "wow"-ade mig.

2. Jag har blivit utnämnd till Månadens medarbetare på jobbet för "hennes empati och genuina omtanke om de boende".

I morgon ska jag fixa håret och ha läppstift och lugna mig lite med självföraktet och tänka att jag är bra. Önska mig lycka till!



Jag blir för övrigt glad av den här bilden på mig, Rebecca, Linda och Peter från nagellacksförfesten. Efter vinet, före tequilan.
Story of my life!

måndag 2 maj 2011

Hunger är bästa kryddan, tillsammans med sjukt söta grejer

Tänk om jag styrde ett 25-årskalas trots allt (är sjukt opeppad på det, egna födelsedagskalas känns jobbiga) och servera dom här ba:




Det vore ju mentalt! Och jag skulle INTE ha bakat dom själv. Jag skulle ha köpt dom från det hära stället

söndag 1 maj 2011

Han säger att det går trögt för bloggen...

...och det är väl sant.
Så hjälp mig, vad ska jag skriva om?
Ni, min stackars lilla läsarskara, vad vill ni ha av mig? Vilka slags inlägg? Finns det några favoriter? Ska jag styra ett nytt En klänning i veckan-projekt? Ska jag ba babbla på om allt skit jag tänker? Bildblogga? Ge mig en väg att gåååååå

Förresten så älskar jag Veronica Maggios nya skiva och den här låten (som inte har nåt med Maggio att göra). TERES, jag tror du kommer gilla den!!


(OBS! Får jag ingen kommentar på detta blir jag sjukt arg och lägger ner)