söndag 30 maj 2010

fullerulle

Men alltså orka att solen stiger upp 03.44 enligt smhi. Det är ju tidigare än jag kommer hem!
Kvällens slogan: orka bli full i sundbyberg?!

Ps. tidningskillen släppte in mig i huset

lördag 29 maj 2010

one day i'll grow up and i'll be a beautiful woman

Igår hade Patrik och Emelie en tröttsam utläggning om att jag inte kan bli ful på bild. Mitt motargument att jag inte lägger upp fula bilder på mig själv på internet dög inte. Till slut visade jag bilden på mig själv som en tioårig pojke. Då trodde dom mig minsann!

Sist jag publicerade den här bilden fick jag 0 kommentarer, men jag vet att ni älskar den.

Jag sjunger som Antony "one day i'll grow up and i'll be a beautiful woman but for today i am a boy":

tisdag 25 maj 2010

Bilder som får mig att vilja klippa lugg och färga håret jätterött igen #4

Happy joy läsliv

Här gåre undan med bloggningen, pass på!

I flera månader har min längtan efter att läsa varit enorm. När jag varit på jobbet, tränat, åkt tunnelbana, hängt på café osv har jag för det mesta tänkt och längtat efter att få sätta mig nånstans och bara läsa läsa läsa i flera timmar. Men så fort jag satt mig ner för att göra just detta har jag blivit trött efter några sidor och somnat. Värt? Nej! Jag konstaterade att det nog berodde på min allmänna trötthet pga allergipillerna jag äter för pollen. Jag har deppat över detta ett tag, men nu har vinden vänt! Senaste veckorna har jag plöjt igenom följande böcker (varav två på tre dagar)

Bra gift - Doris Lessing
Jag vill inte dö jag vill bara inte leva - Ann Heberlein
Bönbok för en vän - Joan Didion

Jag gillade samtliga, men tyckte bitvis att Heberleins bok var lite väl utelämnade, jag kände mig nästan obekväm. Inte för hennes skull, men för hennes familj.

Nu har jag i alla fall äntligen skaffat mig ett lånekort för Stockholm och fortsatt min litterära resa via Stig Larsson (observera, inte Stieg ) och Nyår. Än så länge verkar den hålla vad den (andra) lovat.

Träningstjejen is back on track!


Efter två lata veckor och efter det nästan två sjuka veckor till är nu träningstjejen tillbaka! Hon inledde med 55 minuter Pilates för att sen ta sig an en 5 km springrunda - i regnet!
That's the real story of my träningsliv, heja mig!

frågar man inget får man ingenting veta

Dagens fundering: Är sillisar och solarium praxis för instruktörerna på Sats?

torsdag 20 maj 2010

Bubbelonsdag

Igår hände nåt sjukt oväntat, men festligt. Jag låg i lilla parken här breve och kurerade förkylningen med värme och sol när en kvinna (klockan var ca 16), lik Maud Olofsson till utseendet, kom och fällde upp en lyxversion av en Brassestol. En sån där med ölhållarfickor på armstöden, ni vet. Det i sig var kanske inte sjukt konstigt, men plötsligt plockar hon upp en champagneflaska, korkar upp och häller upp i en plastmugg. Jag visste inte riktigt vad jag skulle tänka. En människa - ensam - kl 16 på eftermiddagen - en onsdag - i en park - med en plastmugg. Och en Brassestol.
Jag gissar att hon tänkte vardagslyx

tisdag 18 maj 2010

Husdjuret

Since i'm allergisk to katter har jag fått skaffa mig ett alternativt husdjur. En Flamingo. Den heter Sture och är så klart rosa. Jag fann honom i Umeå där jag räddade honom från att bli guldfärgad - han har tackat mig varje dag sen dess. Förutom att han är fin och så där, är han även lättskött, då han varken äter speciellt mycket eller kräver att man går långa promenader varje dag. Dessutom är han utomordentligt bra på att festa och ohyggligt snygg att bli fotad med. Ba kolla här liksom


Jag har för övrigt min dyraste kjol på mig på bilderna. Den är dyrare än Whyred-kjolen tillåme.

Killer bird




I söndags berättade Patrik om den livsfarliga fågeln Kasuaren. Vilken skräck!
Kasuaren lever på Nya Guinea och Nordöstra Australien. Denna fågel kan springa upptill 50km/h, hopppa upp till 1,5 meter och är livsfarlig, ja - LIVSFARLIG! Förutom att den är stor och svinsnabb så har den en dolkliknande mittenklo på varje fot som är TOLV CENTIMETER LÅNG. Hjälp mä, liksom. När den är hotad hoppar den och sparkar med sina apstarka ben och kan då döda eller svårt skada en människa.
SOM OM JAG INTE VA RÄDD FÖR FÅGLAR REDAN INNAN!!!!!1


Källa: Wiki
Bilder: Random google

onsdag 12 maj 2010

work it (remix)


Det går dåligt för mitt träningsliv just nu.

(...........)

Nu vill jag inte prata om det mer.

too many people take second best but i wont take anything less

Googlade förresten en gammal älsklinglåt för nån vecka sedan. Inte visste jag då att hon (alltså tjejen som sjunger) dessutom var så snygg! Jag menar håret hatten tyllkjolen kängorna och brillorna. GOT 2 LOVE! Om jag får säga det själv påminner hon lite om mig ibland. Allafall med hatten håret brillorna och skorna. Eller kanske snarare önskade jag att jag såg ut så!

Kolla videon nu, jag vet att ni gillar låten! Dessutom kommer ni få en åh-den-där-låten-minns-jag-upplevelse



Ps. Jag och Mirijam köpte såna brillor förra veckan!

tisdag 11 maj 2010

sos please someone help me

Det är så svårt att blogga nuförtin. Dåligt med inspiration och dåligt med skämt och bara tråkigt gnäll - inget roligt.

Men en sak jag kan berätta är att jag var på St Göran med en av våra tanter idag. Hon höll på med nåt slags mantra som gick ut på att försöka resa sig upp var tionde sekund (ja jag klockade). Vi var där i nästan tre timmar. Inte så avslappnande. Däremot såg jag Kvartersdoktorn-Ludvig. Han var söt och Emelie blev helt till sig när jg berättade och pratade om att hans hud. Sen sa hon att Petrus hade bra hud. Eh, ja.

Hursom var Ludvig min tredje (eller fjärde har jag för mig, men kommer inte på vem den fjärde kan va) Kvartersdoktorn-karaktär (om man kan kalla riktiga människor i en dokumentär för karaktärer) jag sett irl på kort tid. Jag väntar dock ännu på Magnus och Lotta!

PS. Till mammor och liknande: irl betyder in real life - alltså i verkliga livet.

söndag 9 maj 2010

En klänning i vecka typ #21

För er som hade gett upp om En klänning i veckan typ, chockar jag härmed med en paljettfest utan dess like!



Ps. Klänningen är Nikis. Ba så alla vet!

True story of my ledighelg

Helgen har varit (och är fortfarande) ledighelg. Hurra!
I fredags kom Elsa till mig och tog en fördrink (en med bubblor och is och fint glas) innan vi åkte vidare på aw nånstans i Hornstull. Där åt jag alldeles för mycket champinjoner och sedan drack vi drinkar igen innan vi åkte till Debban och såg Deppan. (Alltså Debaser och såg Deportees, för den som inte är påläst!)

Igår blev det inte mkt till fest. Hängde med Emmy och gjorde mig festredo. Vad som hände sen var helt enkelt ofestligt! När sällskapet gick på strand gick jag hem och köpte det här svärdet. Lyllo mig!

onsdag 5 maj 2010

Wollmarmys i mars


Att någon kunde tacka nej till denna mms-inbjudan en grå kväll i mars är för mig en gåta

måndag 3 maj 2010

Saker vi gjorde när Wilma var här #3

Inflyttnignsfest hos Elsa! Lilltjejen hängde med och var som väntat the center of attention - vad ananrs liksom!?

Wilma fick en plats i Hannes hjärta efter kommentarer som tex denna:
(pekar på Hannes) "Pratar den med mig?" och "Sofie, vad sa den?"
Dissdrottningen var i toppform!
En annan favorit var reaktionen när Hannes sa något till henne: först tittade hon tomt på honom, sedan på låtsasuret på armen och sen åt ett annat håll

Sen blev de förstås bästisar och allt var förlåtet!


it's a nice day for a gay wedding

Jag läste följande dumma fråga (från en sjukt äcklig människa) och sjukt snygga äg-svar från Magdalena Ribbing, angående ett gaybröllop, på min favorithardcorefemist Linus Fremins blogg . Läs och njut!

"Fråga: Vi har blivit inbjudna till ett så kallat ”gaybröllop” på min mans sida av släkten. Kalla mig gärna konservativ men jag anser att äktenskapet är något som är förbehållet mannen och kvinnan. Hur markerar jag min ståndpunkt på ett vänligt sätt utan att såra bröllopsparet?

Svar: Det bästa är att du tackar nej. Din man kan ju gå på bröllopet utan dig. En bröllopsgäst som har behov av att som du skriver, markera sin ståndpunkt mot den aktuella vigseln, gör bäst i att avstå från att närvara.

Du har din uppfattning och den har du rätt till. Men de två som ingår sitt lagliga äktenskap ska också respekteras, liksom svensk lag ska respekteras. Och då bör inte den med en syn motstridig den som manifesteras i denna vigsel närvara.

Så tacka vänligt nej, skriv eller säg att du är förhindrad, och låt din man som såvitt jag förstår av ditt mejl är mer tidsenlig och tolerant, gå ensam på bröllopet. Det är både korrekt och rimligt i denna situation. Det är inte heller sårande för dessa två som gifter sig att du är frånvarande. Vem vill ha en protesterande gäst på sitt bröllop?

Oavsett vad du skulle säga eller göra för att som du vill, markera din ståndpunkt ,skulle det framgå att du är emot vigseln, och då ska du inte heller närvara. Man måste inte gå på ett bröllop, till skillnad från vad många tror. Man har sin fulla rätt att tacka nej. Gör det.

Magdalena Ribbing"


(Förlåt Linus för att jag kopierar dig rakt av, men jag var tvungen!)

cut the crap


På st Paulsgatan finns en frisör som heter Cut the crap. Fyndigt. Allt jag vill just nu är att bli klippt, så SNÄLLA EMELIE KOM OCH KLIPP MIG!
Hår ska inte kunna trotsa tyngdlagen på detta sätt!!!!!!!11

söndag 2 maj 2010

Emmylie

Citat från Emelie, 25 (snarare 83):

"Handarbetet får kvinnor genom modersmjölken"

"När flickor får mens och blir kvinnor lär dom sig brodera. Det kommer till dom automatiskt"

Och när jag spelade Prince fnös hon och röt:
"Snusk!"

Och lite senare:
"Den där Prince är en riktig snuskis!"

happy joy springtjej!


Nu är träningstjejen i farten igen! Efter arbetsdagen (jag klev upp 5.45 och tog nattbussen till jobbet) fortsätter jag kvällen med att springa till gullmars typ och få middg hos Emelie, vilken fest! När jag kommer fram kommer mitt ansikte ha samma färg som min tröja (obs! den rosa inte den bruna). True story of my träningslife
Hej daaaaa!