söndag 28 februari 2010

The royal tears


I morse när jag klev upp, hörde jag hur någon grät. Det var lilla kungen. Jag frågade lilla kungen, varför gråter du? "Nä, men jag vill inte prata om det" svarade kungen och vände sig bort, skämdes över sina tårar. Jag sa att lilla kungen du behöver inte skämmas över dina tårar, även pojkar får gråta. Till slut berättade han att han var ledsen för att folk hade sagt till honom att han såg ut som en tjej. De som sagt dessa saker till lilla kungen är mestadels mina kompisar så jag kände att jag var tvungen att ställa saker och ting till rätta


Jag började förklara att det inte var något att vara ledsen över. Jag sa att det var konstnärens fel, han som hade målat hans porträtt hade fått det att se ut som att lilla kungen hade både mascara och kajal. Jag förklarade vidare att med dagens rådande ideal så tror man automatiskt att ett barn med smink är en flicka. Dessutom sa jag att han var mycket vacker på bilden och att vara flicka är faktiskt inte en så dålig grej. Dessutom är han ju vuxen nu och ser inte alls speciellt brudig ut.


Kungen slutade nu att gråta och kände sig lite bättre, men härmed vill vi bara säga till alla läsare att nästa gång ni kommer hit vill vi inte att ni ska reta lilla kungen för att han ser ut som en tjej. Det är faktiskt taskigt, även om det inte är något fel att ha ett androgynt utseende!

/Sofie och lilla kungen


Ps. Ja, detta är alltså ett porträtt Carl XVI Gustaf, vår regerande konung, som barn

onsdag 24 februari 2010

jag passar bäst i solen

Idag såg jag solen. Kära värld så glad jag blev!
Ikväll på jobbet var första gången på länge som jag var lugn och inte stressad, glad och inte deppad. Undrar om det hängde ihop? Hursom peppar jag mer sol och jag längtar ihjäl mig efter kommande besök av pappa och systrar.
JAG LÄNGTAR EFTER ER SÅ JAG TROR ATT JAG DÖR!

I förrgår fick jag förresten ett chokladhjärta på posten för att jag vunnit en tävling. Aldrig trodde jag väl att det faktiskt skulle dimpa ned ett pris i brevinkastet. Damen har blivit som värsta storbloggarn. Hurra så glad jag blev!

tisdag 23 februari 2010

Men's ballet

Är inte detta något av det roligaste ni sett?! Jag visste inte ens att det fanns något sånt här. Jag menar skidballet, hallå! Jag dör!!!!!

söndag 21 februari 2010

Jag skulle vilja vara insnöad

Härom dagen berättade en anhörig till en dam på jobbet att hon varit insnöad i sitt hus på landet. Jag kunde bara stanna hemma i två dagar och vänta på att en traktor skulle komma och skotta ut mig, sa hon.
Åh, vad jag avundades henne! Tänk att få sitta i ett litet mysigt hus, med bara en massa härlig vit snö runtomkring och titta på stormen utanför fönstret medan man sitter inne framför brasan och läser en god bok, plöjer en dvd-box och dricker varm choklad med vispgrädde.
Åh, jag skulle verkligen vilja vara insnöad!

JAG ORKAR INGENTING!

Jag upprepar: JAG ORKAR INGENTING!

måndag 15 februari 2010

VARNING!!!

Idag har jag:

jobbat
ätit korvstroganoff (fastän korv är det äckligaste jag vet - förutom pölsa - eftersom jag inte kunde åka till gymmet på tom mage)
tränat
stressat hem
tvättat
lagat middag med kär vän
druckit portvin
kollat film med flera kära vänner
bäddat rent

Nu till den utlovade varningen:

SE ALDRIG NÅGONSIN COUPLES RETREAT!
På allvar - så jävla dålig film. Pinsamt dålig.
Inte sådär charmigt dålig som gulliga romantiska komedier kan vara ibland, utan äckligt dålig. Ä C K L I G T ! Så där så att man kunde skippa slutet. Eller helst hela filmen.

Ps. Helgen var superfin och jag saknar redan allra käraste Teres

fredag 12 februari 2010

En klänning i veckan typ #18

Äntligen kära vänner, okända och bekanta, är det dags för En klänning i veckan numero 18. Det var skam för längesedan och jag vet att vissa av er väntar med spänning. Men kära ni, nu är er väntan över - här kommer en klänning ni aldrig sett förr. Gul och fin och tro't eller ej från HM för en sisådär 3-4 år sedan





tisdag 9 februari 2010

Ledigtisdag - ej fisdag

Idag har jag:

tränat fast jag verkligen inte ville
haft jeans för första gången sedan september
tappat mina skinnhandskar
hittat mina skinnhandskar
åkt buss
läst
bokat tvätt-tid med nya hippa databokningssystemet
dansat
diskat

I afton ska jag:

tvätta
få besök av mirijam och josefin
laga middag
dricka vin
äta hembakta grejer
skratta

måndag 8 februari 2010

Goda grannar

I morse interagerade jag och BM, återigen i tvättstugeaffärer.
Jag säger som jag brukar när det handlar om BM och mig - great minds think alike!

lördag 6 februari 2010

kan du blogga åt mig?

Mina tanter på jobbet är verkligen underbara men jag bara suckar.
J a g ä r s å å h i m la t r ö t t
Giv mig styrka!

onsdag 3 februari 2010

Storasyster och lillebror

Min lillebror är så himla ulligulligdulli! Världens sötaste Sebastian, helt enkelt. Han tycker oftast att jag är himla töntig, men jag tycker mest bara att han är himla gullig.
Ville ba berätta det!



PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS

Kära vänner, bekanta och okända - jag söker svaret på följande fråga:

Hur länge ska man behöva hålla på innan man "blir pigg och mår mycket bättre" och "börjar längta efter träning"?

Tacksam för svar
/ OpeppadSatsTjej86