lördag 28 februari 2009

Män är djur

Jag har så himla mycket att säga om alla hejdåsaker jag gjort idag. Men just nu ska jag bara berätta om hejdåbion jag såg. Män som hatar kvinnor. Den väckte den militanta feministen i mig, jag tänkte män är djur. Låt oss skicka dom till öknen utan vatten. Sen tänkte jag igen. Bara vissa män är djur. Den vanliga feministen tog plats i mig igen och nu är balansen återställd. Dom flesta män jag träffat idag är trots allt stjärnor.


fredag 27 februari 2009

Viva Las vegas

K: Alltså jag måste ju fråga, är ni kristna?
S: Haha, nej, hur så?
K: Jamen ni ä ju förlovade!

Fint, hon lyckades nästan dölja föraktet inför både kristendomen och förlovningar. Haha!

torsdag 26 februari 2009

Elvira

Jag har lite ont i magen. Undrar om det beror på att jag drack för mycket kaffe idag hos Therese och bebisen eller att jag haft hejdåhäng med Fg ikväll. Svårt att veta. Jag höll mig iaf från att grina! Det är ju alltid lättare att vara den som som ska iväg, än den som blir kvar. Jag minns att jag grina en del i smyg när Erika åkte. Dumma Erika. Fast bästa Erika, också.

Elvira är i alla fall tre veckor gammal och helt fantastisk! 

Oj, värst vad jag sitter här och är känslosam nu då. Bäst jag lägger mig och läser lite ur Nancy så jag kommer undan verkligheten lite.

tisdag 24 februari 2009

Sjuuu-hu-ukt!

Sista gången jag jobbade hos Åsa ikväll. Efter tre år. Sjukt ändå.
Imorgon blir sista svullkvällen på länge med Fg. Också det sjukt. Sjuktsjuktsjuktsjuktsjuktsjuktsjukt! Hejdålunch med Susanne på torsdag och med Camilla på fredag. Sjukelisjuksjukt.

Jag flyttar 60 mil hemifrån om ganska precis en vecka. Sa jag att det känns sjukt?

lördag 21 februari 2009

Snart bor jag även helt sjukt nära den här killen. Hurra!



Piitha

I am about a boy


Lördag kväll, Petrus och Jakob gick på Pipes. Själv stannade jag hemma i soffan med ett litet litet glas vin och såg början av Om en pojke. Äh, den har jag ju sett så många gånger tänkte jag och bestämde mig för att läsa ett par timmar och sen gå isäng, "jag kollar bara till nästa reklam". I reklamen gick jag på toa och poppade popcorn. Väl tillbaka i soffan, ja då hade ju filmen börjat igen. Så, eh, jag kollade lite till. Ja, här sitter jag alltså fortfarande i soffan, tror att det är sista reklamen nu innan filmen är slut. Jag älskar helt enkelt den här filmen! 
Jag tror även jag tycker lite bättre om Hugh Grant när han inte är flamsig, charmig, bortkommen singelkille. Herreguuu, han är ju tillåme rätt snygg i den här filmen! Det kanske beror på att han är en sån där som blev snyggare med åldern? Är jag en sån som gillar äldre män kanske? Höhö. 

Aja, hejdå

onsdag 18 februari 2009

Så himla snygga tjejer ändå


Foto: Jonatan

Det här slog mig just:

OH MY GOD, JAG HAR ÄNDÅ SETT COLPLAY LIVE!!!!11

sweet talkin' woman

En av mina favoritdialoger

Han ba: Dire Straits är inte så bra
Jag ba: du är inte så bra
Han ba: jo
Jag ba: sluta slira på kopplingen när du kör

Sebastian

Jag skulle bli väldigt snopen ifall min lillebror blev ogift

Kom igen, nu gör vi dagens goda gärning!


Kära läsare, nu tycker jag att vi gemensamt går in på den här länken för att supporta min kära vän Fg som precis på dagen börjat sin karriär som modebloggare på vk.se
Skitsamma om du hatar modebloggar eller inte känner henne eller vad du nu kan tänkas ha för anledning. Jag tycker vi människor (speciellt brudar) ska hjälpa och stötta varandra istället för att missunna, så SURFA IN OCH GE DITT STÖD TILL EN TJEJ SOM FÖRTJÄNAR DET!

Angående fransosen

Ja, han var alltså här igår, fransmannen. Jag måste medge att jag nästan blev lite besviken. Ingen basker, ingen randig tröja, ingen baguett och inga cigaretter. Han kom i röd HH-jacka, kängor och va non-smoking. Skorna tog han av sig i hallen också. Han kunde lika gärna varit norsk! (Hade han varit norsk hade vi nog förstått varandra bättre.) Men jag måste väl gilla honom ändå, allt va "no problem".
Jag ba: We haven't really decided yet if we're leaving the bed or not
Han ba: No problem, I will buy new one
Vi skämtade även lite just innan han gick, han trodde att vår brandvarnare var ett sprinklersystem. Haha! Så han kommer förmodligen aldrig låta någon röka inomhus, hurra hurra.

tisdag 17 februari 2009

OMG jävla dag

MEN GUUUUU SÅ HIMLA TRÅKIG DAG! JAG DÖR! OCH SÅ JÄVLA KALLT!

Att det ska komma en fransman snart och kolla på lägenheten gör inte saken bättre. Eftersom Petrus är i Öster-fucking-sund hela veckan måste jag alltså själv möta denna troligt läskiga fransos. Jag tänker mig att han kommer plinga på dörren iklädd basker, randig tröja och en baguette i handen. Hjälp! Sen kommer han säkert gå in med skorna också på mitt nyskurade golv och röka inomhus. Jävla fransmän!

(Ja, egentligen är jag bara livrädd för att prata engelska!)

måndag 16 februari 2009

Snart kommer jag bo sjukt nära till exempel dom här två. Sjukt värt!

AlexD & LisaP

Håll ut, Cosmo lovers!

Hade egentligen tänkt att berätta för er, kära läsare, om alla de matnyttigheter kring det manliga könet jag lärde mig i Cosmopolitan häromdagen. 
Jag vet, ni blir besvikna nu, men jag tänker istället dricka en kopp kaffe och läsa lite Elsie Johansson innan jag går till frisören.

Håll ut!

fredag 13 februari 2009

Two timing touch and broken bones

Vad ska man egentligen tro när ens pojkvän går på krogen med en nyinköpt skjorta, finbyxen, utan förlovningsring?!
- Jo, att han är en ett charm som impulsshoppat på Flott-rean, gillar att klä sig fint och är lite disträ. (Jag skulle vilja göra en smiley här, men alltså det är väl töntigt va? Osmakligt? Sånt gör jag bara i sms och på fejsbook.)

Jag tycker mycket om Lily Allens nya skiva.

tisdag 10 februari 2009

Om du vore arbetsgivare, vem skulle du vilja anställa då?


1.

2.

3.


4.

5.

Ja, jag behöver lite smakråd angående cv-bild nu när jag ska flytta till Stockholm, OMG!!!
(Tänk att alla bilder behöver beskäras och kanske bli svartvita om man så önskar)
Tyck till är Du rar!

SuperCoolaCykelBrudar

Vill du hyra vår lägenhet?


Skulle du inte vilja bo här i sisådär ett halvår? 
Troligtvis längre, om du vill.

måndag 9 februari 2009

HAHA!

Fg tyckte jag såg tjock ut på bilden här nedanför. Så himla roligt, jag har verkligen aldrig varit tjock! Ge mig lite hull har för alltid, sedan den dagen jag föddes, varit min högsta önskan. Nu för tiden är den att min mormor ska börja leva igen.

Vi ser väl om dom slår in.

my life is just a slow train crawling up a hill

Nu styr jag min kos mot arbetsförmedlingen. Jag tror man ska vara förberedd på något vis. Men. Det är inte jag. Jag antar att jag får skämmas.
(Vad har hänt med mig? Jag brukar ju alltid vara så skötsam och i tid och inte bakis på jobbet (ja jag kanske va det igår). Förfallet är på ingång.)

torsdag 5 februari 2009

Helgen då vi såg The Darkness och förlorade en bergsprängare i Storsjön


Jag veeeeet. Den här bilden är så jäkla liten, dålig och ja, gammal. Men alltså kolla, så himla små och söta vi var. Arton år tro? Nyss fyllda troligen. Storsjöyran och isvaksdansen. Notera ölglaset som tycks sväva under min hand. Jag tror bestämt den hänger i ett senilsnöre. Jag fick en festivalbox av Frida och Simon på artonårsdagen den sommaren, med allt man kan tänkas behöva. Tydligen tyckte dom att jag behövde en hel del saker i senilsnöre. Hihi.
Himmel vad jag hånglade på den där festivalen. Men kolla själv långa röda håret, luggen, arton år, kjolen av pappas jeans. HIGH FIVE, liksom.

you gotta run on heavy heavy fuel

Köpte popcorn  på vägen hem från Camilla nyss, kostade mig nitton spänn. Kanske inte helt sjukt värt ändå. Men det var ju inte direkt som att jag hade något val, hallå. Träffade trevliga Skelleftebor i tunneln som ville veta var Pipes låg. Tänk, om en månad när jag bor i Stockholm och folk frågar mig om vägen, då kommer jag inte ha en aning! Sjukt. Om jag kunde skriva som Erlend Loe skulle jag skriva en succébok bums och blir svinrik. Fatta värt ändå. Då skulle ju kunna fika råmycket hela dagarna på söder med petrusalexpeterlisaelsarebecca och springa på Beyond Retro var och varannan dag. Så sjuuuukt värt.
När jag skrivit en bok ska jag börja leva efter de här orden (eller kanske redan i morgon)

I don't care if my liver is hanging by a thread
Don't care if my doctor says I ought to be dead
When my ugly big car won't climb this hill
I'll write a suicide note on a hundred dollar bill

tisdag 3 februari 2009

Stockholm

Okej, nu händer det alltså.
Om en månad är jag en söderböna.
SÅ HIMLA SJUKT!
Hur ska det gå? Hur gör man när man bor i Stockholm? Vad ska man jobba med? Vem ska man vara med (förutom Lisa, Peter, Elsa, Alex)? Hur ska man hitta?

Åh, vad jag kommer sakna Umeå. Jag grinade när Petrus berättade att vi fått en lägenhet. Chock antar jag. Nu har jag dock samlat mig så det känns mest spännande. Men ändå SÅ HIMLA SJUKT.