lördag 31 januari 2009

saturday night and i like the way you move pretty baby it's party time


Martina,
visst vore det önskvärt att sammanstråla innan det stora slaget på plaza, MEN! nu är det så att även jag har en U N D E R B A R familj. Och med den familjen ska jag bowla samt förtära en hel del mat på droskans buffébuffé. Så, det kommer nog att pågå till åtminstone nio. Min vilda gissning är att det är för sent för mig att hysa förfest då, men utifall ni ska, kommer jag gärna! Annars har jag förfest med mig själv och fg, för jag måste åtminstone byta till något mindre anständigt innan utgång.

JAG SER DOCK FRAM EMOT DANS SKALL NI ALLA VETA. Teres ska spela skivor såååå det lär ju äga.

fredag 30 januari 2009

pojkarna på teve ett

Det är inte enbart himla tråkit att vara arbetslös. Så här på fredagkvällar är det ganska trevligt att man kan sitta i soffan med levande ljus, rödvin och på spåret. 

Vem gillar ni bäst av Filip och Fredrik? Jag gillar Fredrik

Jobblös

Det är så himla tråkigt att va arbetslös. Då måste man se Oprah. Och när det är fredag känns det precis likadant som när det var tisdag. Och så ligger man så länge i sängen att man får ont i kroppen. Och så måste man se How I met you mother och glömmer duscha. Värt då? Nae, som Patrik Larsson skulle sagt. 

harpo

Jag förstår inte varför nån vill vara med på Oprah. Det enda hon gör är ju att avbryta folk hela tiden, dom får aldrig prata färdigt. Så himla dryg människa.

torsdag 29 januari 2009

GÖR VAD DU VILL



"Det är natt igen och jag kan inte sova och jag ligger och är så in i helvete förbannad på dig, pappa. . Afrika har bara 3 procent av passagerarflygtrafiken i hela världen, men nästan 40 procent av dödsolyckorna. Det är instabila samhällsstrukturer, gamla plan, dåligt underhåll. Allt detta visste du mycket väl. Men givetvis var du ändå tvungen att ta med dig Tom och mamma och flyga skraltiga inrikesplan där nere."

don't you forget about me

Idag är det torsdag. Jag hade egentligen två trevliga planer för dagen, men de har nu reducerats till noll. Dessa mammor och blivande sådana går icket att lita på! Jag kanske borde ta detta tillfälle att typ städa här hemma och kanske tvätta lite. Varför inte sätta igång med att plundra granen och lära mig hur det här med kassakort funkar. Låt mig tänka: hmmmm, nej. Jag går hellre ner på stan, lämnar igen lite varor från igår (då jag fick shoppingdjävulen i mig) och sedan sätter jag mig på lämpligt fik och sträckläser Gör vad du vill (Erlend Loe) och hoppas på att någon helt spontant (eller med sms-/telefonkontakt innan) gör mig sällskap.

Igår såg vi The Breakfast Club. Den var lite konstig, men jag gillade den.

måndag 26 januari 2009

the plumber

Gissa om jag blev akut kissnödig när the plumber sa "nu har jag limmat toan, så använd den helst inte förrän ikväll".  Tur att jag snart ska på jobbet, där får jag kissa hur mycket jag vill till 23. HIGH FIVE!

Vattenklosett

Det är en rörmockare hos mig, en plumber. Han ger mig en nya toa, hurra! Efter nästan en månad av manuell spolning och påfyllande av vattnet, så ska jag snart få spola som en riktig västerlänning på tjugohundratalet! Jippi!

Snart snart ska jag jobba. Men innan dess ska jag promenera ner på stan, skicka papper till a-kassan och köpa ett splirrans nytt ansiktsvatten.

Ni ba, well ingen brydde sig! Jag förstår er.

Hejdå


Svullogrullo som Petrus skulle sagt

Camilla microsover i min soffa. Idag är söndag, veckans sista dag samtidigt som det är denna veckas sjätte svulldag. Nyttigt värre. NOT. I morgon börjar jag mitt nya nyttiga liv, med endast hemlagad mat och INGET SVULL!  
Urs.
Tur att jag har tulpaner och fyra nya böcker, hoho.

fredag 23 januari 2009

Har du sett mina nya glasögon?


Jag kan va både poser
och klämkäck i dom!
Och kom inte och tro att det här är några slags kolla-vilka-coola-brillor-jag-har-på-fest-bågar utan det är THE REAL DEAL. Med fett feta glas i eftersom jag ser sämre än arne. Yä. Nu vet ni.

torsdag 22 januari 2009

my beloved disney christmas tree

Nu säger dom att det är på tiden att plundra granen. Julegranen kastas ut ut ut, sjunger dom.
Jag antar att jag måste ge vika. Hejdå granen, puss puss jag älskar dig!






asså hon ba å ja ba åssa han ba då ja ba! ba!

En dag på bussen hörde jag en tjej berätta om nån random händelse med random person. Inget fel i det, så klart. Men antalet gånger hon sa "ba" var helt brutalt! Jag höll, på allvar, på att sprängas. Jag blev så irriterad, ja arg tillåme, att jag blev kissnödig. LÄR ER PRATA UNGDOMAR

texting texting

Jag sms:ar med Wilma:

Jag - Hej tjejen, jag hinner inte komma på din teater, för jag jobbar. Men lycka till! Puss 
W - ok det jör igentig puss wilma

Jag - Hur gick teatern igår?
W - Det jik bra men det var pirit först men det jik bra sedan puss


but where do you go to my lovely

Jag blir alltid som någon slags sällskapsjunkie när Petrus är bortrest. Vill ha folk omkring mig hela hela tiden. De tre senaste kvällarna har jag faktiskt haft det. Tre kvällar i rad av svullande framför teven, en med Teres och två med Frida, varav en sleep over. SUPER FINE! Dagen idag har spenderats några timmar med Camilla på stan och i kväll hoppas jag på bowling med Marko med flera. 

När Camilla lämnade mig ensammen på stan vid två, gick jag på NK och köpte en fantastisk hallonbakelse som jag tog med mig hem till mitt eftermiddagskaffe i ensamhet. Även det var SUPER FINE, men det hade varit en (än? elsa!!) mer FINE om min kära familj inte bodde fem mil ut i skruttNordmaling. Så himla fint om jag ba kunde promenera eller ba ta en liten ultrabuss till Åkergatan 14 och tvärdricka en liten kaffe, eller spela lite guitar hero med Wilma. 

Nog med gnäll, i morgon får jag lön och då ska jag gå på en bokhandel och köpa böcker. Köp 4 pocket betala för 3, SÅ FANTASTISKT!
Jag har redan bestämt vilka

tisdag 20 januari 2009

"det var du som frågade min helpe"

Till Fg (och alla andra så klart) som inte sett de fantastiska Moviestar-klippen:




(Kan någon berätta för mig hur man lägger upp videor på sin blogg, sådär så man bara behöver trycka på play ni vet. Jag känner mig sjukt obright som inte kan det.)

moving on

Hej!
Idag har bitterheten gått över och jag har varit på arbetsförmedlingen för att återaktualisera mig. Det gick ju bra, ska träffa en handledare den andra februari.
Jag var på arbetsförmedlingen för första gången i slutet av september, blev inskriven och fick en tid för handledarträff. Två dagar senare hade jag nytt heltidsjobb och avaktualiserade mig därför. Men nu är jag alltså där igen och den här gången kanske jag blir tvungnen att komma så långt som handledarmöten och stämpling. Å, jag v i l l  i n t e det. Jag vill bara jobba, få pengar och rulla på liksom. Det är inte min grej att vara arbetslös. Eller deltidsarbetslös, rättare sagt. 

Och angående bitterheten över betygssnittet så ska jag styra ett möte med en syo, lägga upp en plan och helt enkelt låta det ta den tid det tar (haha det blev nästan lite utav en tungvrickare där i slutet av meningen).

Hej och hopp, imorgon ska jag antingen 
1) jobba
2) träffa en syo
3) kolla wilmas teaterpjäs på fritids
4) läsa ut min bok
5) få en ny toa

Helst skulle jag vilja hinna med allt! Puss

söndag 18 januari 2009

Jag antar att jag får fortsätta vara en medelmåtta resten av mitt liv då

Det känns ju faktiskt helt sanslöst drygt att veta att det vore bättre om jag skrivit IG i flera ämnen som jag fick VG i gymnasiet. För då skulle jag kunna få läsa upp dom och komma in på psykologprogrammet. Som det ser ut nu är mitt snitt på strax över 16, men det behöver vara på strax över 19. ÅT HELVETE JAG BLIR VÄL SJUKSKÖTERSKA DÅ*


*(OBS! Jag tycker absolut inget dåligt om sjuksköterskor, det är ett fantastiskt viktigt och ärofullt yrke. Minst lika viktigt som läkaryrket. Men jag vill inte jobba som det. Men det skulle vara lättare att bli det.)

Dagens råd:

- Ge allt på gymnasiet eller strunta i det. Va ingen medelmåtta
- Att vara ordentlig, upstyrd och ansvarsfull har man aldrig något för. Bättra att vara gapig, besvärlig och obekväm. Du kommer undan med allt ändå
- Om du kör slut på dig själv genom att alltid ställa upp på jobbet och prestera på topp och göra chefen nöjd, så kommer ändå ingen tacka dig när du blir sjukskriven

HAPY GO LUCKY!


på det sjätte smäller det?

Ska jag ba ta mig i kragen, tenta upp några betyg och söka in på psykologprogrammat asap?

home alone

Nu är jag som Kevin - ensam hemma!

I en hel vecka. Så himla himla tråkigt.

fredag 16 januari 2009

the beverly hills cop

Sjukt värd 
kille
film
stil


a blogging sucess!

här delar jag med mig några av tidernas roligaste blogginlägg EVER
(sorry carro, jag gillar dig, men har tyvärr inget specifikt av dig som etsat sig fast i mitt minne. men du är jätterolig ändå. typ allt du skriver.)

okej då kör vi!

Smaskigt fakta tolkar Andreas Kleerup


Smaskigt fakta (igen) visar ett plagg - fem stilar och en frisyr - fyra stilar

ENJOY!

torsdag 15 januari 2009

sofie is går lös en vanlig, jävligt kall, torsdag

markus krunegård är ju väldigt het just nu. ALLA lyssnar på honom. inte jag dock. jag kan helt enkelt inte respektera någon som skriver en textrad som går "ibland gör man rätt ibland gör man fel". jag går säkert miste om något stort. MÅ SÅ VARA HÄNT. 

sorry mackan.

spotifytorka

jag har spotifytorka. det vill säga man sitter vid spotify och vet inte vad man ska lyssna på. 
mer exakt håller jag på med en partej-playlist, men kommer inte på någon annan musik än brittan, whitney och leila k.


viktiga ord att addera i sin vokabulär

musplattehandled

spotifytorka

guitarherohandled

jag vet att det finns fler, men jag kommer bara inte på dom nu

OMG minns ni?

Citat:

"hello?"

"as if?!"

workin' nine to five, what a way to make a livin'

idag har jag varit någon slags huslig pepp personifierad. till exempel sov jag bara tjugo minuter i soffan på jobbet och började sedan fixa i köket - isället för att sova två timmar såsom jag hade kunnat. jag sorterade tvätt, lastade in i maskinen, hängde upp på tork och vek som om jag inte visste något roligare! ungefär i den stilen gick mina åtta timmar, varefter jag åkte hem, ringde jonatan och simon och bjöd på potatis- och purjolökssoppa. 
en vanlig dag i mitt liv, säger ni. en sjukt jävla ovanlig dag i mitt liv, säger jag!

soundtracket till "i am sam" är ett av de bästa i mitt liv

as if!

saker jag inte tror på:

1. självdisciplin

2. att folk tränar för att det är roligt

3. att folk verkligen kliver upp mer än en timma innan de ska iväg till jobb/skola

4. att folk, på allvar, gillar osötad bärpaj


onsdag 14 januari 2009

brothers & sisters

De härfick mina föräldrar i julklapp, framkallade i 30x30. 
Jag är en himla bra dotter!





fredag 9 januari 2009

i think i'm ready for my close up

den här tjejen kan va den roligaste i sverige. hennes blogg är min bästa!

tell me lies, tell me sweet little lies

igår jobbade jag till åtta. 
sen bowlade jag med nathaniel, marko, anna och en ny tomas. 
sen käkade vi på max för jag var i behov av en second dinner.
sen spelade vi rappakalja i mitt kök och alla var sämst på att hålla minen. jag vann inte.
sen lästa vi kristina lugn dikter högt för varandra.
sen youtubade vi.
sen blev klockan nästan två och jag sa åt dom att fara hem.

oh nono, you can't disguise!

onsdag 7 januari 2009

Ljuva minnen

Annandagen på Plaza, 2007:

Hillevi till random brud: Ursäkta, har du en tampong?
Random brud: Ja, hur så?

HAHAHAHHAHAHAH

Jag har precis läst typ alla mina inlägg från 2007. Skrev jag roligare då?
Sist jag spelade Guitar Hero var i lördags. Jag och Peter delade en flaska Kir, några öl och cheese cruncherzszszs?? Hur som! Natte kom förbi, klockan blev halv två och jag klarade min första låt på EXPERT. Ja, alldeles så. JAG ÄGER I GUITAR HERO, speciellt i onyktert tillstånd tydligen.

söndag 4 januari 2009

tenton haga

den andra december köpte jag ett månadskort på tenton haga. sedan dess har jag varit där en gång och idag är det den fjärde januari. inte så bra gjort.

året var tjugohundraåtta

Ära vare gud i höjden, detta har jag snott av Martina! (Oj, det rimmade inte)


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Ja, absolut! Spelade guitar hero, åkte på en medelhavskryssning, förlovade mig, köpte en julgran, åkte long board, hade en namngiven roll i en film


2. Höll du några av dina nyårslöften? Kommer du ha några nya för nästa år? 
Jag har slutat med nyårslöften

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
Teres och David. Även Petrus syster Elin 

4. Dog någon som stod dig nära? 
Nej, men fina mormor dog i november -07

5. Vilka länder besökte du? 
Spanien, Frankrike, Italien, Tunisien och Korsika. Visst är Korsika ett eget land förresten?

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? 
Ett roligt jobb

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid minnas, och varför? 
5/4, förlovningsdagen

8. Vad var din största framgång 2008? 
framgång? eh, kanske vår stora fina lägenhet. Eller besiktningen av Pärlan

9. Största misstaget? 
att jag inte sålde Pärlan innan det blev vinter

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? 
Jag hade hosta i ca sex veckor, men annars...justja, typ sjuttio förkylningar också!

11. Bästa köpet? 
SOFFAN!

12. Vad spenderade du mest pengar på? 
gissningsvis kläder eller inredningsprylar

15. Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Massor av saker, tex coldplay, cat power, emeliés umeåperiod då alla andra vänner flydde Umeå

16. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008? 
Charity case - Gnarls Barkley, 


17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Hm, delvis var jag ledsnare förra vintern

18. Vad önskar du att du gjort mer? 
jag önskar förtvivlat att jag hade styrt lite kondition och muskler

19. Vad önskar du att du gjort mindre? 
ätit dåligt

20. Hur tillbringade du julen? 
med min familj och petrus. även lite på jobbet

23. Hur många one night stands? 
nada

24. Favoritprogram på TV? 
dool

25. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? 
haha ja. eller kanske inte hatar. bara känner avsky inför

26. Bästa boken du läste i år? 
det måste nog vara hey dolly. eller priset på vatten i Finistère

27. Största musikaliska upptäckten? 
jag återupptäckte dire straits

28. Något du önskade dig och fick? 
en fet lägenhet och en massörutbildning. och parfymen 

29. Något du önskade dig men inte fick? 
en lägenhet i stockholm och ett roligt jobb

30. Årets bästa film? 
jag tycker inte om att se nya filmer. jag vill hellre se gamla favoriter som jag vet inte gör mig besviken

31. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Hur många år fyllde du? 
Tjugotvå. Jag kan ha jobbat

32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
säkert

33. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? 
splittrad

34. Vad fick dig att må bra? 
min semester

35. Vilken kändis var du mest sugen på? 
troligtvis jude law. eller natalie portman. eller chris martin. eller cj cregg

36. Vilken politisk debatt engagerade dig mest? 
alla i west wing

37. Vem saknade du? 
mest Erika när hon flyttade till Stockholm

38. De bästa nya människorna du träffade? 
Camilla på mitt jobb och Alexandra. Plus gänget i west wing

39. En värdefull läxa du lärt dig i år? 
jag borde inte latat mig på gymnasiet


40. Citera en sångtext som summerar ditt år: 
money for nothing and the chicks for free
höhö


fredag 2 januari 2009

hjälp!


världens, troligen, äckligaste bild
alltså petrus mun, my god!
klicka på den och äcklas