fredag 30 maj 2008

nätkap nanting!

Inom de senaste dagarna har jag:
  • Hittat vår drömsoffa på blocket, två månader gammal och fem tusen kronor billigare
  • Budat in en medelhavskryssning på ving.se, 9 000 kronor istället för 22 000 kronor
Toka ha tur?
Idag har jag köpt mitt livs första sko med kilklack

torsdag 29 maj 2008

flyttstädblues (obs helt utan rytm o rim )

Jag hatar att flyttstäda
Flyttstäda är det värsta jag vet
Imorgon ska jag flyttstäda
Det värsta jag vet
Imorgon ska jag göra det värsta jag vet
Jag ska flyttstäda
Det är det värsta jag vet

tisdag 27 maj 2008

summer lovin'

Solen skiner och klockan är exakt 21.20. Vår alltså. Så fantastiskt! Men det går fort ser ni, snart är det midsommar och då blir det mörkt igen! Ta vara på juni kära vänner, hon blir bara trettio dagar gammal.

Det här är i alla fall mina sommarplaner, so far:
  • Se Cat Power på Berns, 9 juli
  • Sola på min nya balkong
  • Way out west, 7-9 augusti
  • Lägga ut nät och blocka bär i stugan

snor

Mitt huvud är fyllt av snor och jag såg inte Gossip Girl. Nu ska jag däcka,
hejra!

måndag 26 maj 2008

gg

Jag gjorde precis något som jag inte trodde skulle ske, ja fixade första avsnittet av Gossip Girl. Svaga, svaaaga kvinna! Men jag är ju sjuk, så vafan.

lördag 24 maj 2008

Lasarettsmansion

Det slog mig alldeles just, varför i hela friden sitter jag med melodifestivalen som bakgrundsmusik? Den här serbiska underhållning är ju faktiskt avskyvärd. Så, nu sitter jag med ett krig u bakgrunden istället. Bra styrt där fröken!

Ikväll har jag och Erika suttit på hennes nya balkong på lasarettsbacken. Vi har tittat på folk som kämpat sig uppför svingen och andra som vandrat i stilla mak nermot stan med öl i handen. Vi såg bland annat Elsa. Vi ropade fem gånger, den sjätte hörde hon oss. Den sjunde såg hon oss.

Imorgon är August och Julians stora namngivningsdag. Så himla fint, jag längtar! Vi har köpt fina presenter och hoppas på sol.

fredag 23 maj 2008

Bibliotekarieslyna

När jag var typ tio-elva år gammal skaffade vi vår första katt, Smulan. Jag gick då till biblioteket för jag tänkte att det vore bra att låna en bok eller två om katter. Jag visste ju att bibliotekarierna kan det mesta om böcker så dom kan man fråga om man undrar nåt.
Jag hade aldrig förut våga fråga om hjälp, men när jag kom fram till kassan sa jag "Är den här bra?", för jag ville ju hitta en så bra bok som möjligt så vår Smulan skulle få det bra hos oss. Kvinnan bakom disken skrattade åt mig och sa "Ja nog är den väl det kanske".
Gud vad jag skämdes! Sen blev jag ledsen och gick hem.

torsdag 22 maj 2008

Skrivkramp?

Jag är ju sämst på blogga nowadays. Jag kanske fått skrivkramp. Fast det kanske bara får kallas så om man är fortfattare? Jag är inte författare men det är Bodil Malmsten. Om jag kunde skriva som henne skulle jag blogga hela tiden och typ enmiljonsjuhundrafemtiotretusen personer skulle läsa. Alltså på ett ungefär.
Hennes bok som jag läser just nu Det är fortfarande ingen ordning på mina papper är nästan lite som en blogg. Fast i bokform så man inte behöver bli less i ögonen av en dataskräm.

Dagarna går och min pärla står fortfarande (sen ett par veckor) ute i Nordmaling och ska bli repad. Först var det en drivknut som gick så far fick ta den hem på ett släp och sen var det tydligen rost som herrnsomhjälpermigförenbilligpenning sa behövde åtgärdas inför besiktningen. Suck. Så nu kör jag lillebrors rallybil. En liten skrutt-BMW som går snabbare än blixten och har låspiggar i form av dödskallar. Lite coooolt. På kvällen när det är lite trafik och ingen åker med, skulle man kunna tro att det satt en artonårig kille bakom ratten. Inte en tjugoettårig tjej som lyssnar på Whitney Houston.

lördag 10 maj 2008

lördag 3 maj 2008

Maj

det är månaden då vi endast lyssnar på musik från sjuttiotalet. Så i iTunes just nu, Supertramp!