tisdag 29 april 2008

i want you rockin' back inside my heart

Jag lyssnar på Dire Straits i väntan på Soundtracket från Twin Peaks (fick ett sjukt nostalgiskt sug efter serien igår). "Walk of life", det var en av mina favvolåtar när jag var liten. Tillsammans med Sinead O'Connors "Nothing compares to you" ('nassing kom häst', sjöng jag) och "crocodile rock" med Sir Elton John. Livet var enkelt då, när man hade typ tre favvolåtar och ens pappa hade världens bästa musiksmak.

Anekdot: När jag just hade köpt Pärlan hade hon ingen stereo, så i väntan på att jag skulle få tummen ur och inhandla en cd-spelare lånade jag fars gamla kasettradio vid namn Knutsson. Den var sjukt snygg och i den spelade jag Dires Straits-kasetten rec:ad från en LP och mammas gamla inspelade band med Trackslistan från -84, -85 och -86, när jag med nyvunnen frihet körde min alldeles egna bil mellan hemorten och stan'. Jävlar vad vuxen jag var.

måndag 28 april 2008

Adoptionsbajs

Vi pratar om bajs om adoptioner. Är det verkligen brist på barn att adoptera? Eller är det för att vi bara vill ha söta små asiater och sydamerikanska barn. Jag menar, hur många tänker att dom ska adoptera en liten moldavisk pojke? Inte duger väl en sån för oss västerlänningar. Inte nog exotiskt. *

Och så tillbaka till bajset, hur lång (hel) bajskorv har man sett och vad tänker man när man kissar på en heltäckningsmatta? Egentligen?

*(Vi sitter inte är och är rasistiska, vi mer bara tänker fritt utan moraliska spärrar. Och dissar folk.)

torsdag 24 april 2008

MASSAGEBÄNK!!!11

Haha, jag har köpt en massagebänk på Tradera. Sjuuukt! Snart får ni komma till mig och få hela kroppen knådad, för jag har nämligen gått en massörkurs och behöver träna.
Hurra!

söndag 20 april 2008

The Piano

När jag var liten och spelade piano på musikskolan skrev jag en gång en egen text till en låt jag hade i läxa. När jag började spela/sjunga den för min lärare så tyckte jag plötsligt inte att det lät lika bra som när jag tränade hemma, så jag sa att jag hade glömt bort allt. Han förstod förstås att jag ljög och försökte uppmuntra mig. Jag stenvägrade. Efter det skrev jag inga fler låttexter.

(...)

Jag hatar:
  1. Tc
  2. Umeås jävla ungar som inte kan träffa av en soptunna på torget
  3. Gå på klubb (nykter)
  4. Ha högklackat på klubb (nykter)
  5. Att jag kastade sjuttio spänn i sjön genom att gå in på Tc (nykter)
  6. Att jag är allergisk mot katter
Jag säger som Kicki Tapper:
- Kan en int' slåss ordentligt, ska en int' slåss alls

torsdag 17 april 2008

Hittepåbäbis

Att ibland dra en liten vit lögn eller lämna felaktig information till en arbetsgivare kan va okej, om man absolut inte vill jobba. Men att hitta på att man har ett barn, det är att gå lite för långt va?

Min privata åsikt är att det lätt skulle kunna bli pinsamt i framtida situationer.

P.

Igår var han besviken för att det tog honom 22 minuter att springa en halvmil. Missnöjd, var ordet han använde.

Tänk om jag ens en gång hade sprungit en halvmil utan att tex:
  • kräkas
  • grina

onsdag 16 april 2008

Tradera

Jag har vunnit min första auktion på Tradera. En kjol, röd. Hoppas den är fin. Och att jag kan ha den så klart, annars får jag sy om den. Finns mycket som skulle behöva sys om, men att gå ner till förrådet för att hämta upp symaskinen är ju så klart alldeles för jobbigt.

Solen sken och var fin idag. Jag promenerade till Hemgården för att träffa ex-chefen LenaT, men hon hade förstås gått hem för dagen. Vad trodde jag? Tror jag seriöst att jag kan få jobba natt heltid i sommar när jag är så här sent ute? Who knows, tänker jag. Kunde inte bry mig mindre om dina funderingar tänker du. Sunt, iofs.

Igår hälsade Vendela på. Vendela är ett par månader och lite till gammal. Jag fick lite kräk på min kofta, men det gjorde inget. Det var väldigt fint kräk. Du får gärna komma och kräkas igen nån dag vackra flicka!

lördag 12 april 2008

Fiskleverkräks

Vitt guld, gult guld, titan? Välvd, lite välvd, platt? Millimeter, fem?

Dagen tips:
Förösök undvika att spy fiskleverolja. Det är nog något av det absolut äckligaste man kan göra (upptäckte jag igår).
Urrrs.

torsdag 10 april 2008

Breathe me

Jag lyssnar på finallåten från Six Feet Under. Spelar den på repeat.

Herregud.

Det är ju helt sjukt hur jag påverkas. Tror ju typ att dom finns på riktigt. Jag kommer på mig själv med att inte låtsas om de fem sista avsnitten och funderar över hur det kommer gå i nästkommande avsnitt. Men nästa, det har ju redan varit. Det är över, förbi. Det kommer inget mer. Allt är sagt, sista kortet lagt. Jag vet allt.
JAG VILL INTE VETA ALLT, JAG VILL HA DOM TILLBAKA!
Till nästa vår,
då håret mitt har vuxit sig långt,
vill du gifta dig då?

onsdag 9 april 2008


Våra barn kommer tänka
"Shit, va snygg farsan va när han va ung"




Stora listdagen

Detta har jag gjort idag:
  • Sett sista avsnittet av Six Feet Under
  • Snabbdejtat läcker tvåbarnsmor vid namn Teres
  • Druckit öl
  • Sett film
Detta borde jag gjort:
  • Ringa GE Moneybank
  • Fixa ett CV
  • Städa
Detta vill jag göra:
  • Åka till ett fjärran land
  • Sjunga i en kör
  • Pussa min fästman

Detta ska jag göra nu:
  • Sakna min fästman
  • Sova

tisdag 1 april 2008

Till v-byjäntan

Till dig Fg:
det här är min bästa klubbskjorta. Djungelskjortan kallar vi den, kort och gott.
Just nu är jag skitsnygg i svart tight fodral, röda läppar, svarta tunnstrumpor och leopardscarf. Välkommen hem :D

tjejer, wowowowowow tjejer, på avenyn

JA! JIPPI! Erika och Sophia är tillbaka, förstnämnda från London och den senare från det öppna Umeå. Jag är så himla glad glad glad och det är så BRA. Vi har pratat om folk som inte gillar en, att ta tjänstledigt och självförvekligande kurser.

Världens snyggaste v-bytjej sitter även på bussen hem från Oslot och även det är bra bättre bäst.
Jag har också ritat litegrann i dagarna. Jag har tränat på skuggning och att rita "fult". E och S tyckte det blev riktigt bra ov jag blev glad för jag tror dom va ärliga. I'm learning.
Lite sol på det här så är det helt finnemang faktiskt.

Mejlsvaret från universitetssnubben var även dagens roligaste. Jag skrev och frågade om det fanns nån möjlighet att få skriva högskoleprovet till helgen trots att sista anmälningsdatumet var 15 februari. Detta är ett uttdrag av vad jag fick till svar:

"Hej, det är frågan vad för slags person du är: En riskbenägen sådan eller en med stort trygghetsbehov.

Det förefaller som du tillhör det förstnämnda kategorin eftersom du ännu inte har anmält dig till ett högskoleprov där provtiden gick den 15 februari."

Så himla skönt svar! Jag ska alltså betala in avgiften (om jag tillhör den första kategorin) och åka dit på lördag morgon. Finns då där plats får jag skriva. Vidare skrev han även att han trodde att jag med stor sannolikhet skulle få en plats men bad mig vänligen att inte hänga honom om jag misslyckades :)


Oh well, hejra!

Solen sken i alla fall i Nordmaling i helgen


Pete och jag var barnvakt i Nordmaling hela helgen lång.
Efter alldeles för mycket datanördande styrde jag upp

Wilma rustade sig med skelettvantar
och killerbillor...


...när storasyster tvingade syster liten och
syster ännu mindre på promenad i finvädret.


SLUTA GÖRA ONT JÄVLA HUVE! JAG VILL GÅ UT OCH INTE MÅ ILLA!!!

sfu-illamående

Det här illamåendet som jag har lagt till mig är inte ok. Tvådagarshuvudvärk som endast hålls borta med hjälp av värktabletter är inte ok det heller. Jag som är så himla ledig, jag borde ju göra så himla trevliga lediga saker. Typ drälla på stan och fika.

Är inne på sista säsongen av Six Feet Under nu. JÄVLA SKIT! Jag vill inte ta slut ju. Och så vill jag att dom ska sluta bråka och vara oense för att istället vara glada och lyckliga. Mest av allt är jag sur för att folk känner sig tvugna att förstöra slutet för andra genom att skriva om det i sina bloggar. BLOGG ÄR SKIT!!!

(Man blir lite nedstämd av att se sfu, har jag märkt.)