tisdag 29 januari 2008

rather dance with you than talk with you

Jag gjorde which-singer-are-you-test på facebook. Jag blev Rihanna. Himla konstigt, speciellt eftersom jag inte ens gillar henne. Jag tycker hon har en hemskt gnällig röst.

Idag satte jag ner foten och krävde dubbelt betalt för att ta an sjuklucka imorgon. Bra gjort Sofie!
Arbeta tretton dagar i sträck är inte okej annars.
Igår kväll såg jag och Erika 2 och en halv män. Vi skrattade inte en gång. De "bästa" skämten de körde stenhårt med programmet igenom var när brorsan skulle slå andra brorsan i huvet med ett basebollträ för att han gjorde sig själv pank pga sin 22 åriga flickvän som behövde ny bil och tanläkarvård samt gamla män såsom bilmekanikern och tandläkarn som sa "good for you" när han berättade att hon inte var hans dotter.

Sen när han hade bestämt sig för att inte ruinera sig på henne längre gapade hon för att visa sina nya fina tänder och då sa han att hon fick bo hos honom. Ja, för att hon gapade kuksugargapet.
Vad hände med humorn f r å g e t e c k e n !

Jag råkade för övrigt beställa Six Feet Under-boxen (ja, alla fem säsonger) från discshop i lördags kväll. Det var ju bara två steg, sen hade man bekräftat köpet. Typiskt.

fredag 25 januari 2008

like to get to know ya so i can show ya

Snart ska jag på klubb. Dansadansadansa så klart! Missy och jag peppar. Vi är ett bra team n a n t i n g ! ! !

Ida' ha ja handla grymma kläder på halva reaprisä. Me like, me like.

vk punkt jävla se!

Jag blir så jävulskt less på alla dess jävla människor som sitter och skriver miljontals kommentarer på vk:s hemsida. Där samlas alla som-vet-bäst (som tror sig ha sanningen på livets alla frågor) och skriver asnöjda kommenterar.
SLUTA GNÄLL ERA JÄVLA NOLLOR OCH GÖR NÅT VETTIGT ISTÄLLET!!!

Och till dig som parkerade in mig ikväll hos Simon: Din jävla idiot, hoppas det inte börjar snöa så du får min arga lapp och skäms. Mest av allt hoppas jag att du ska få hjärtklappning och tro att det är en p-bot. Eller att du får en riktig p-bot. HA HA HA !

onsdag 23 januari 2008


Om jag var en fågel skulle jag vilja vara en flamingo. Helst en rosa. Men en sån här skulle också gå bra. Eller en blå.

måndag 21 januari 2008

Orville och Wilbur

Nästa gång jag ska ut och flyga vill jag åka med Albatross Air. Det vore sjukt spännande.
Precis som i Bernard och Bianca-filmerna.

Nu vill jag helst ba sova, för ja somna strax efter 6.00 i morse och 7.15 ringde klockan. S U C K !

söndag 20 januari 2008

PLÖTSLIGT HÄNDER DET

Det hände, seriöst, det hände! Kicki ringde upp mig typ en kvart efter mitt förra gnäll-inlägg och sa JA, SÅ KLART JAG VILL FÖLJA DIG PÅ OPERAN OCH DANSA MIG SVETTIG TILL KLOCKAN SLÅR TVÅ! Så av till operan det bar och väl där va det dans dans dans! Så fantastiskt, jag är så glad och så nöjd och så glad.

Efter att ha stått utanför Frasses och dividerat (Frasses vs Max) och sen stått i kön på Mias så avslutades kvällen till slut med en Margarita med typ fem fetaostbitar och kebabsås på Happy. Alltid Happy. Man kan lita på Happy.

Bra kväll bra kväll. Och under hela tiden fick jag lön, mohahahah!

Hejra!

lördag 19 januari 2008

menhallåsluta....

Jaha, detta var ju värt. Just nu känner jag mig lite ledsen faktiskt. Av oviktig anledning fick jag gå hem klockan tjugotvå ikväll.
Isället för nolltvå alltså. Så långt var det bra.

Glad och peppad började jag sms:a vänner för att höra vem som ville gå ut och dansa med mig och fira att jag kan dansa på lokal medans jag får betalt. Ingen ville. Antingen var dom i Paris, Skellefteå, hundvakt, med andra tråkiga kompisar, med andra och såg film eller så hade dom en sur flickvän som är svartsjuk och är därmed inte min vän längre tydligen. Så himla himla tråkit! Än så länge hoppas jag på att lillblondjäntan Kristina ska höra mitt mobilsvar och ringa och säga JA, SÅ KLART JAG VILL FÖLJA DIG PÅ OPERAN OCH DANSA MIG SVETTIG TILL KLOCKAN SLÅR TVÅ!
Tyvärr tror jag inte att det kommer att hända. Det blir väl jag och familjen Fischer ikväll igen då. Inget ont om dom, det är fina människor, men jag skulle ju som vilja göra det jag vill göra.

De' skulle ju va dans dans dans!
Okej ja ändra mä, ja tänker tråka ut er. För asså seriöst, hur kan Elles horoskop stämma så på pricken?
Finns så sjukt mkt jag skulle kunna skriva om nu. Men jag ska inte babbla nåt mer om min nya cykel som jag nu äntligen fått hem. Jag ska heller inte skriva om att jag flyttar till Haga i mars eller att jag såg grannen på tv eller att jag ska jobba från 09.00 till 02.00 imorgon. Ni behöver inte ens oroa er att jag ska skriva om insider-grejer såsom Diedres Samba, mina shoppingplaner med Fg eller Wilmas lösa tand.

Nej.

Istället ska jag se Six Feet Under. Dax för säsong två nu, yess!
(Eller? Fortsätter jag i den här takten är ju hela serien slut före mars)

onsdag 16 januari 2008

min cykel som e blank

fyra söner hade abraham

Att blunda kanske är tricket för att somna sa Pete när vi hade lagt oss. Jag synade det tricket så han försökte med att blunda och nynna på en låt tyst för sig själv kanske är tricket. Min fråga till mig själv blev då varför i hela friden jag började nynna Fader Abraham i mitt huvud? Dumjävel, varför somnar du bara inte? Nä, här sitter jag igen. Återupstigen från de isänggådda med en karl sovandes som en bäbis i sängen. Så värdelöst. Fruktansvärt värdelöst. Nu kommer jag ju sova bort hela dagen imorogn och inte hinna med något av värde innan jag ska på jobbet klockan tre och sitta på mitt arsle i sju timmar. Satan!

Wilma hade i alla fall sagt till mamma idag att om hon inte bodde med pappa och mamma så skulle hon minsann bo hos Sofie. Fina fina barn, kom och bo med mig!

tisdag 15 januari 2008

Okej, jag dog nästan när Petrus walkie-talkie nyss fick liv och en sprakande mansröst talade till mig. Jag hörde dock inte vad han sa och han pratade nog inte med mig, men ändå. Hjälp!
URSÄKTA MIG MEN STÄNG AV DIN WALKIE TALKIE NÄR DU INTE ANVÄNDER DEN SÅ SLIPPER JAG FÅ HJÄRTSNÖRP!

måndag 14 januari 2008

jag har en cykel, en cykel som e blank...

...kanske du också har en cykel som e blank?
om alla hade en cykel som jag
så skulle det bli renare i luften

Typ.
Snart. Har jag en cykel som är blank. Och röd!
Jihooo! Hur ska vi fira detta?
Trodde väl det, med Six feet Under så klart.

söndag 13 januari 2008

when i first saw you i said 'oh my'

Klockan slog nyss tre, det kanske är dags att sova.
Min älskling sover redan, det gör han alltid. Som min mamma, lägger huvudet på kudden och snarkar 30 sekunder senare. Som barna...

Med två glas vin i magen kommer jag sova gott.
Jag avslutar kvällen med mami och papi
NI ÄR BÄST!

lördag 12 januari 2008

"Ånej, inte igen" suckade jag och Erika vid det miljonte sångnumret i "Dream Girls". Bra musik visst, men jaja så bra var den inte. Dom två timmarna kändes verkligen.

Då var det i alla fall dax. Första avsnittet av Six Feet Under - here I go!

fredag 11 januari 2008

1 2 3 4 tell me that you love me more

Nu är jag på G! Efter en lång tids serielöshet har jag nu funnit två serier som ska bli mina nya. Eftersom jag sett klart alla andra utom Grey's.
Here comes Veronica Mars och Six feet under!

Jag drick vine å snart kom Erika. Yess!
Ska vi ha så här kul till helgen?

torsdag 10 januari 2008

Gläns över sjö och strand

Jag kan ändå min "Sunes Jul". 11 av 12 rätt på quizzet jag gjorde på facebook. Eller officiellt fick jag 10 rätt, eftrsom jag kryssade i fel ruta på frågan om vilken låt Sunes pappa alltid sjunger på Jul, det är ju Gläns över sjö och strand så klart! Jag tänkte det, men kryssade fel.

Dock gör ju det här med Högskoleprovet mig lite nedstämd. Först tar man bort att fem års arbetslivserfarenhet ger 0,5p och nu detta:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=709624&rss=2216

Men vad gör man? Nån vill tydligen inte att jag ska bli högutbildad akademiker. Aja, vi ser i framtiden.

Just nu är jag sjukt peppad på badminton, men ska gå och äta middag istället (ja, klockan är tio över elva pm).
Hejra

Grammisframmisprammis

Okej serri. Sahara vann inget, Salem vann mkt (bra) Säkert vann kvinnliga (yes! och talet, yes!) men snälla snälla snälla, hur kunde Lars Winnerbäck vinna årets låt? Jag säger som Elsa, och som jag och Sophia utbrast, vem har ens hört den låten? Mitt svar: I N G E N !

Kent vann såklart årets album men det är väl regler, eller?
Och hur många kilo har Jocke Berg tappat, typ tjugo?
(Ops, nu låter jag lite som nån slags skvallerskribent på typ se och hör)

Sen, värt att nämna, debatten: "Har jämställdheten gått för långt?". Alltså, suck. Arma karl, kan inte vara lätt att vara man i dessa dagar.

tisdag 8 januari 2008

can't live, if living is without YOU!





even if we don't understand then it's all understood

Dagens goda gärning: På väg hem från jobbet nu i morse stängde jag av ett cykellyse på en random cykel. Ägaren hade nog blivit glad om denna hade den blekaste.

especially when we don't understand then it's all just because

måndag 7 januari 2008

here they come the beautiful ones

Det är som roligt med listor tycker jag. Jag gör alltid packlistor, handlingslistor, att-göra-listor osv. Jag gör även andra lite konstigare listor emellanåt. Jag tänkte dela med mig en utav dom här och nu för den som är intresserad (eller bara inte har så mycket annat för sig).

SAKER SOM GÖR ATT JAG FÅR ONT I MAGEN:

  • Föräldrar som röker medan de styr sin barnvagn (Det kanske inte skadar barnen, men jag blir illa till mods ändå. Röker dom i bilen också? Och inomhus hemma?)
  • Senor (Prat om senor, hela som trasiga, bara ordet sena/senor och framförallt att se en sena!)
  • Att gå till jobbet ibland
  • Ensamma pensionärer (Kanske bor deras släktingar långt bort eller så har dom inte varit snäll mot sina barn under sina friska år och nu får payback genom ensamhet. Men alltför ofta tror jag bara att många inte tycker sig ha tid för de sina)
  • Att vara sen (Jag har börjat komma sent alltför ofta nuförtiden. Men oftast bara till människor som a l l t i d är i tid. Det är jättejobbigt, även om det bara är fem minuter.)
  • "Lilja 4-ever"

söndag 6 januari 2008

1997 såg jag Titanic för första gången på Rundviks biograf. Mitt i filmen var det ett avbrott för en bensträckare, men filmen kändes inte alls så lång. Den var över i ett nafs och jag grät och grät.
Ikväll såg vi den igen, ganska precis tio år efter premiären (juldagen -97 tydligen) och ja, jag grät då också. Elsa småsnyftade och Emma var rätt hård medans jag och grannen lipade ikapp. Jag skiter i vad folk säger, speciellt alla dessa töntiga killar, TITANIC ÄR EN SÅ JÄVLA BRA FILM!

nix pix lingonfix

En gång när jag beställde kaffe på Schmäck frågade tjejen i kassan om jag ville ha mjölk. "Nix" svarade jag, stoppade ner mitt kort i börsen och såg hur hon hällde upp en liten kanna med mjölk. Ibland pratar jag väldigt otydligt, men är det verkligen så illa?

Idag när jag gick hem från jobbet gick jag förbi solariet som ligger längs ÖK. Jag blev så himla sugen på att gå in, drop-in stod det på en skylt. Förstå att gå in där, ta av sig kläderna och bara ligga och samla värme i tio minuter. Jag hade nog känt mig en hel del gladare resten av vägen hem än vad jag i verkligheten gjorde. Jag frös och var arg.

Jag stannade istället på Konsum där jag inte kunde bestämma mig för vilken frysta maträtt jag skulle köpa, så jag gick därifrån med en Karins Lasagne (tydligen Sveriges mest köpta frysta färdigrätt) och nån rätt med Lax, mos och Hollandaisesås. Väl hemma hos Pete på Hagaplan kunde jag för mitt liv inte bestämma mig för om jag skulle välja lasagnen eller laxen. Efter långt dividerande med mig jsälv bestämde jag mig till slut för lasagnen. Sju minuter senare då jag plockade ut den ur micron ångrade jag mig och njöt därför inte av min middag.
(jag blev less på att den var grön)
Jag måste erkänna att jag just nu är lite besviken. På mig själv såklart. Som vanligt. Alltid! Jag somnade sittandes i soffan kring åtta och vaknade en stund senare med en pöl av dregel på halsduken och nackont, så jag bestämde mig för att lägga mig i sängen en stund.
Ja, sen får ni gissa ifall jag sov där till typ kvart i tolv och nu är pigg som en mört.
JAG VILL SOVA!

Vad handlar förresten dom här sömnproblemen (som jag tydligen börjat med) om?

lördag 5 januari 2008

Jag älskar att klockan bara är strax efter fem
Jag hatar att det är jävligt kallt ute
Jag älskar min nya kornblå väska jag köpte idag när jag jobbade
Jag hatar att jag gick hem från jobbet
Jag älskar min lägenhet på Ön
Jag hatar att det är så långt till Ön
Jag älskar att jag lyssnar på The Cure just nu
Jag hatar att jag köpte färdigmat idag igen
Jag älskar mina nya leopardhanskar

Summan av kardemumman är alltså att jag älskar mer än jag hatar.Yes!

Är ikväll kvällen då jag hyra andra säsongen av Anna Pihl på Hemmakväll?
Jag hoppas nästan det, jag känner mig upplagd och jag har ju ändå inget OC eller Grey att se.
Jag älskar förresten en sak till, bilderna Petrus tog på nyår. Dom är cazy. Crazy Beautiful.

fredag 4 januari 2008

the oldies but the goldies

Ikväll har jag hängt med gamla vänner från förr. Såna där vänner som man faktiskt vill hänga med, fast dom är från förr. Från tiden då jag inte fattade att jag faktiskt är rätt snygg emellanåt och gick klädd i rosa alternativt hippiebrallor. Det finns så himla många som jag verkligen inte får ut något av att träffa nu för tiden. Kanske för att man vuxit åt olika håll, men dels kanske också för att man aldrig nånsin riktigt passade ihop. Sofie och Carolina är i alla fall två såna som jag vill träffa. Fastän dom är överlyckliga över att det tydligen är både fotbolls-EM (eller nåt) och OS i sommar och pratar om muskler på latin, så tände jag min kandelaber för första gången ikväll. För Juristen och Sjuksköterskan. Dom tjejerna är guld.

Även så såg jag nyss det sista avsnittet av OC. Tårarna brände under ögonlocken hela andra halvan av avsnittet. Så himla fint, jag vill se det om och om igen!

Och så tackar vi - ja vem man nu vill tacka? - för Trocadero.
TROCA ROCKA!

om du ingen nattsömn har...

Jag finner inga ord för hur mycket det faktiskt är värt att sluta klockan sexton istället för sjutton på en fredag. tack! Det känns så himla mycket mindre stressigt att klockan just nu är tio i fem och inte tio i sex. För då skulle jag vara stressad och ha jävligt bråttom. Nu ska jag i stället vila i en timma och känna lugnet. Det kan vara välbehövligt efter ynka fyra timmars nattsömn.
Så, nu har jag två skor i 37 igen. U t a n hålfotsinlägg.

Hejra!

torsdag 3 januari 2008

papinen

När jag läser mitt arga inlägg skrivet med versaler kom jag att tänka på min käre far. Han har avancerat nu vad gäller sms-skrivande, men han använder inte T9 för det tycker han är kontigt och svårt. Hur som haver påminde det mig om förr när han alltid skrev sms med endast versaler och inga punkter eller liknande, för han visste inte hur. Det kunde se ut följande:

"HEJ VI HAR DET BRA NÄR KOMMER DU KRAM PAPPA"

DETTA ÄR INTE SANT

HÄR SITTER JAG LADDAD OCH REDO FÖR DET ABSOLUT SISTA AVSNITTET AV OC OCH VAD HÄNDER? JO, JAG UPPTÄCKER ATT JAG INTE HAR HELA SVNITTET SÅ JAG BÖRJAR LADDA NER PÅ NYTT MEN DÅ VERKAR INTERNET GÅ LIKA SNABBT SOM EN SNIGEL SÅ JAG FÅR VÄL INTE HEM DET FÖRRÄN TYP I NATT!!!!!!

hejra!

Åh, nu ska jag se det allra sista avsnittet av OC. Jag vet inte om jag vill. Vill inte att dom ska försvinna. Säsong fyra var nog kasnke den bästa av dom alla. Eller så minns jag bara inte de första speciellt bra.

Hejra Seth, Summer, Sandy, Kirsten, Ryan, Caitlin, Taylor, Julie...osvosv.

Är det dax att börja styra Desperate nu då eller?

tisdag 1 januari 2008

Jag söker dig, kära sko

Igår när jag gick hem från nyårsfest #2 så var det med olika stora skor. Någon med likadana snowjoggings som jag hade tagit fel och klämt ner sin fot strl 39 i min sko strl 37. Så jag fick fint nöja mig med egen högersko och annans vänstersko, två storlekar för stor och med en slgs inläggssula.
- Snälla Du Okända, ge mig min sko tillbaka! Jag får ont av ditt inlägg och det ser dumt ut.

Igår såg Petrus ut som Robert Wells på alla bilder och jag hade helt enkelt riktigt jävla kul hela kvällen.

Hej hej 2008!