onsdag 31 oktober 2007

Kyla

Det är väldigt väldigt kallt nu.
Egentligen bara nån minus sådär, men jag har ändå dunjacka. Min nya gula, och mina nya skinnvantar med såna där mysiga fingervantar inuti.
Jag lovar Dig att jag lyckas frysa emellanåt ändå!

Jag börjar känna mig lite less. Ja, på jobbet. Jag kämpar på, väntar in en förändring. Den är faktiskt på väg. Vet inte exakt när men chefen jobbar på det. Man får lita på sin chef (?).

Idag klarade min bror körkortsteorin, congrats bro! Imorgon ska vi ses på stan och handla kläder han och jag, Sappsan Hebber som han kallade sig när han var liten. Numera är det Sebastian Hedberg som gäller.
Stora killen.

Den här hösten gör mig inte gott.

Jag har inte råd med Popup.

lördag 27 oktober 2007

Miss Li

Idag är det lördag och jag har hängt med mor far och Wilma. Far jag och Pete drack kaffe på Schmäck och Wilma köpte grymma guldtights. Jag köpte även en skiva, Miss Li. Finally! Och den kostade endast 159 kronor.

Ikväll blir festigt och bra. Förfest i grymmersvåningen mitt i stan och sen nån av stans alla jävla klubbar. Jag är så less på alla klubbar klubbar klubbar som man måste gå på vareviga helg. Fast jag tror på Folkets Jubel ikväll, det kan nog bli fin dans. Yess!

Damn, märkte just att min näst bäst låt med Miss Li inte fanns på skivan..skrutt!

fredag 26 oktober 2007

River

Idag har jag bäddat sängen. Igår med. Det ligger inga kläder framme förutom dom jag ska ta på mig snart. Det är så himla fint här! Och städat. Det var riktigt skönt att vakna i morse.
Jag är så nöjd med mig själv!

Just nu lyssanr jag på River med Joni Mitchell. Det är en av mina allra bästa låtar.
OM jag ahde äppelmos eller nån slags sylt skulle jag nog göra havgrynsgröt nu, för jag har ingen annan frukost. Men äsch, vi får se.

Klockan två ska vi fika hos Petes mormor, sen ska jag dricka lite kaffe hos Sophia på Barista för att sedan äta middag mer Erika någonstans. Bra bra fredag!

Jag älskar långhelger!

torsdag 25 oktober 2007

Sär

Nyss gjorde jag såsom jag alltid gör. Jag var i valet och kvalet över vad jag skulle ta på mig idag, så när Petrus ringde frågade jag honom.
"Ska jag ta mina Lee-jeans, dom du gillar, eller ska jag ta min korta bruna kjol?"
Inte helt överraskande svarade han "Ta jeansen".
"Men, jag vill ju ha kjolen...."
Alltid! Vareviga gång som jag ber om smakråd så väljer jag det andra alternativet, som jag inte blir rådd till att ta. Min pappa brukar säga i stil med "Jag tycker du ska ha den gröna, men jag säger väl den blå så blir det ju den gröna". :) Han är rolig min pappa Sven. Och jag är s ä r.

Nämnde jag att jag har beslutsångest även? Spelar ingen roll om det så bara handlar om jag ska köpa nappar med frukt- eller colasmak. Alltid alltid denna beslutsångest. Jag har forfarande inte riktigt bestämt om jag ska ta kjolen eller byxorna. Och jag står just nu i två olika stövlar.... Well well, det är ju så sjukt obetydligt vad jag än bestämmer mig för så jag tänker sluta att tala om det här och nu! S L U T

Förresten har jag gjort helg nu. Jaaaa, det känns bra :)

onsdag 24 oktober 2007

T9

Min mobil är en liten sör och röd mobil. Lite som jag, höhö.
Nä, men skämtåsido (ska det skrivas ihop eller isär? Elsa, om du läser detta, du vet säkert!), det jag skulle komma fram till är att min mobil är väldigt fin och sådär, men den kan ju verkligen inte stava! Jag brukar gnälla över att den inte kan stava till bla Wilma, Petrus, hångla jävlar osv men igår var fanimej droppen! Jag upptäckte att min telefon inte ens kan stava till tvål, TVÅL! Hallå, vad? Tvål, det är väl inget konstigt ord? Är inte alla T9 liksom samma?
Min gamla hederliga Nokia 3310 kunde minsann hur många ord som helst! Och kunde den inte ett ord, då la man bara in det och så sparades det. Det kan då inte min Samsung åstadkomma. Jag vet inte huuur många gånger jag har lagt in Petrus, det vägrar fastna. Men Pete, det kan den. Och VARFÖR I HELA FRIDEN BYGGER T9 "PHNOM" FÖRE "SIMON"?!

Oh well, jag ska dammsuga lite nu. Det börjar bli riktigt fint här. Jag går omkring i mina stora baggybyxor och känner mig lite cool och hiphopig. Tur att ingen kan se mig :)

Imorgon klockan tio börjar min långhelg och då har jag även fått lön.
High five!

tisdag 23 oktober 2007

Ketchup

Jag är en klant, jag säger då det! Men jag tänker minsann i n t e berätta att jag spillde ketchup på datorn...

Ibland är det skönt att få gå hem från jobbet efter femtio minuter, istället för fyra timmar.

:)

Grannsämja

Vi har som bra grannsämja här på Storåvägen 16.
På Ön.
Vi bor ungefär 2,5 meter ifrån varandra, men ibland nöjer vi oss med msn. Ibland knackar vi på och sitter på varandras sängar och pratar ut lite lätt om livets svårigheter. Eller toapapper.
Jag brukar hälsa på henne på arbetet i Kungspassagen när jag driver för mig själv på stan. Ibland pratar vi några minuter, men ibland går jag inte ens in för hon är mitt uppe i att hjälpa en kund eller två. Vi delar även brevlåda, så ibland hittar man dubbla exemplar av Elle när man går efter posten.
Dusch delar vi också. Jag är alltid lite avundsjuk på hennes lyxiga duschkräm, men å andra sidan så har jag dyra frisörschampon!

Summan av kardemumman blir i alla fall att jag gillar min granne!

söndag 21 oktober 2007

Lugg

Nu är jackan köpt. Känns bra med en varm vinterjacka som inte är en snowboardjacka!

Jag har fudnerat på det här med lugg. Igen.
Jag gillar att ha lugg. Jag är även ganska fin i det. Helst av allt skulle jag vilja ha en sån där tjock fin och rak lugg, som Emma har, men jag vet att det inte går. Jag har varken så tjockt, rakt eller rent hår. Det är såklart rent när jag just tvättat det, men efter en natt så syns det direkt i luggen att nu är fettet på g (urs vad äckligt det lät).
Även fast jag vet att det är så mkt enklare med lång lugg och att man kan variera i så många fler frisyrer och slipper tvätta håret varannan dag så har jag ändå nån slags romantisk dröm om mig själv i lugg.
Jag vet inte hur jag ska göra.
Snälla Bullen, hjälp mig!

Dexter!

Yippikayey, äntligen del tre av säsong två av Dexter. Det kändes bra, trots att jag var rätt nervös i magen under större delen av avsnittet. Rita är stark och jag älskar syrran. Hon är så jäkla bra :)

Jag sög på bowlingen idag.
Det sårade min stolthet. Djupt. Fan!

Jag har för övrigt hittat v i n t e r j a c k a n tror jag bestämt. På rea, ungefär 1000 kronor rea för att vara exakt. Alltså 499 istället för 1 499 :D Gissa om den är senapsgul...

lördag 20 oktober 2007

Angående Idol 2007

Nu ska vi reda ut några saker om årets upplaga av Idol på tv4:

1. Amanda är ju bara för jävla cool! All heder till henne.

2. Christoffer är nästan lika snygg som Orlando Bloom. Ja, jag tycker faktiskt att dom är lite lika. OCH han är bra. Yess!

3. Av nån anledning blir jag så sjukt retad av att bara se Mattias i bild. Don't know why...Jävla tönt! (Han alltså)

4. Marie var en pingla ikväll. Hon är snyggare utan det Zlits-plattade håret.

5. Daniel, ja, han är ju ren och skär energi.

6. Sam kan ju gå hem.

Så nu har jag inga fler åsikter om dom! Dags att få mig min joursömn på 7 timmar nu snart. Men det är ju helg så - Yes! - jag tjänar ju 50 spänn i timmen!



fredag 19 oktober 2007

Oj, man kan visst skriva med färg och upptäckte jag precis. Ungefär den här färgen var pumpsen jag ville ha ikväll. Tyvärr fanns dom ej i storlek så det blev ett par silver istället. Bättre lycka nästa gång!

Pirates och lackskor

Jepp, ikväll har jag och Sop hängt på Ica Maxi. Provat lackpumps för 99 kronor i oändlighet. I nästan en ännu längre oändlighet har vi luktat på sköljmedel. Jag kom hem med "Sommarfrisk", eftersom äpple inte fanns i Skonas sortiment. Jag är ju egentligen en tvättäkta äppeltjej. Yess.

Vid tio slog vi igång Pirates 3. Ja, den var ju rätt underhållande. Bättre fars får man leta efter!

Nu är det i alla fall natt igen och jag har precis upptäkt att min dator är magnetisk på ett ställe. Min hårnål sitter nämligen fast och faller inte av ens om jag lyfter datorn upp och ner. Straaange...

Lite synd dock att jag missade att jag blev bjuden på tårtfika ikväll. Det är mysigt med dom som bakar. Jag önskar att jag var en sån.

torsdag 18 oktober 2007

Rackarns

Jag tänker alltid att jag ska skriva korta inlägg. Som folk orkar läsa! Men jag lyckas så väldigt sällan....
Nu har jag i alla fall vaknat till ännu en ledig dag och i eftermiddag ska det träffas med en Erika!

Petrus köpte för övrigt veckodagssockar igår, så nu kan han kolla på sina anklar när han inte vet vilken dag det här. Han hade faktiskt hjälp av dom redan igår :)

03.06

Ja, här sitter jag alltså i soffan med Petrus silvriga lilla bärbara och kan inte sova. Jag var ju trött, men jag tror det gick över. Jag har legat länge nu, bestämt mig för att slapna av sluta ögonen och somna. Så en stund senare har jag kommit på mig själv att jag inte blundar längre. Jag är inte ett dyft trött!

Jag började dagdrömma, eller snarare kvällsdrömma, om att jag åker bräda. Minnesbilder kommer till mig från Tärna sportlovet 200....hm....4? Klockan var väl en stund efter nio kanske och vi var dom första som åkte nerför den branta backen i skogen. Off pist oh yess.Det hade snöat ca 30cm under natten och termomentern visade -5 grader celsius. Vi surfade genom den nya snön (jag först såklart eftersom jag hatar att åka bakom någon. jag åker helst själv) och föll fler än en gång när vi skar för djupt. Men det gjorde inget. Det var bara skönt att falla, göra nån liten volt, få lite snö i nacken. Det car bara att flyga upp igen, so i en enda rörelse. Stå upprätt, falla ner, snurra runt och upp p åbenen igen. FYFAN! Så jäkla härligt. Det är som meditation när backen är ny och vädret fint. Meditatio plus en del adrenalin och glädje. Man har ingen möjlighet att koncentrera sig på något annat än snön under brädan. Andra gånger kan man tänka på allt och bara glida fram helt mekaniskt. Muskelminnet kanske?

I min dag-/kvällsdröm fanns ingen plats för min ångest. Eller ångest är väl fel ord, men min prestationsångest kanske. Här är jag, grundutbildad snowboardinstruktör med flera års erfaranhet, men jag är rädd att jag blivit sämre med åren. De senaste tre åren ahr jag åkt kanske sammanlagt fem gåner. Ens det? Det känns som om jag inte längre kan, i alla fall inte som jag har kunnat.

Nu visar klockan 03-18. Dags att krypa ner till älsklingen i sängen och göra ett nytt försök på sömnfronten.

onsdag 17 oktober 2007

Fisk

Jaha, då har man varit duktig och lagat middag idag. Inget färdiggjort eller uppvärmt i micron, utan riktig mat. Lax, kokt potatis och vitvinssås. Det var ju trevligt och fint och så. Och smakade bra. Sen skyndade vi till Schmäck för att lyssna på Two white horses och nu är man tillbaka i fiskoset och förväntas diska. Eftersom jag nu hade tänkt lära av mina misstag så ska jag ta tag i disken nu på endaste med en gång. Annars vet jag, med säkerhet, att den kommer stå kvar minst en vecka. Skål för mig!

(Jag var ledig idag. Imorgon är jag också ledig. Jihoo!)

Bmw:n är ju för övrigt det rivigaste jag varit med om på länge. Speciellt döskallarna som agerar "låspiggar".

Jippikayey mother fucker, ha en trevlig helg!

Soppatorsk och urinvägsinfektion

Godafton. Ikväll har jag bara varit med mig själv, förutom då jag hälsade på grannen en sväng och pratade födelsedagspresenter, hennes vän, svamp och urinvägsinfektion. Förutom det har jag hängt för mig själv. Bränt några skivor till några lyckligt lottade som får ett brev på posten :) Obs, bor du inte långt bort så räkna inte med det!
Jag har lyssnat på mysmusik och letat i gamla magasin efter snygga bilder till mina skivor. Jag är nöjd kan jag säga. Dock så blev jag nästan för nöjd med en skiva, men jag måste ge bort den ändå. Snål får man icke vara, det fick jag smärtsamt erfara igår eftermiddag:

Jag var på väg till jobbet och hade satt mig i bilen nästan tjugo minuter tidigare än vanligt för att med god marginal hinna tanka innan jag började på Ersboda halv fem. Bränslelampan på den lånade tangygröna (ni vet det sega godiset som är illgrönt?) golfen (som nu är tillbakalämnad) hade lyst ett tag, men jag trodde inte att det var någon brådska. På Pärlan (Saaben min) kan jag nämligen köra omkring tio mil efter att lampan börjat lysa. Hur som haver körde jag iväg från Ön mot Kolbäcksvägen. Efter en liten bit kommer jag fram till en obemannad OK-bensinstation, men snåljag tänker att det är nog billigare på Jet strax efter bron, så jag fortsätter. Så skulle jag inte ha gjort. En halv minut senare när jag befinner mig nästan halvvägs över Kolbäcksbron så stannar fanskapat, SOPPATORSK! Snälla nån tänkte jag, vad göra nu? Det var ju bara att ringa Petrus i hopp om att han skulle kunna rycka ut. Det andra altenativet hade varit att stiga ur bilen, vandra till fots över bron till Statoil, köpa en dunk, tanka den och vandra tillbaka. På det viset hade jag ju blivit säkert en timma sen. Som tur var kunde Petrus rädda mig och jag kom endast en kvart för sent. Utskrattad blev jag när jag anlände hos fröken på Ersboda. Nåja, hellre hånskratt än skäll :)

Av den lilla incidenten lärde jag mig i alla fall att det INTE lönar sig att vara snål! Hellre fattig en soppatorsk, eller nåt... I alla fall när jag satt där i bilen med varningsblinkers påslagen tänkte jag att "fan avd skönt om man var gammal och alla man kände hade bil. Inte bara ens pojkvän". Men det är nog några år kvar till dess skulle jag tro ;)

Nu är i alla fall den gröna missilen tillbakalämnad och min Saab är utbytt mot brors BMW. Ja den är gammal, har ingen lampa inuti och ingen servo men nog fan är den rivig alltså :D Jag gillar riviga bilar, det fick Erika erfara idag. Hon skrattade lite åt mig. Men det gör inget. Det var kärleksfullt, det är jag nästan säker på.

God natt!